Magyar foci

Otthon szenvedett KO-vereséget az Újpest

Czeglédi Zsolt / MTI
Yohan Croizet kétszer is betalált anyaklubjának
Czeglédi Zsolt / MTI
Yohan Croizet kétszer is betalált anyaklubjának
Ötven percen keresztül jól futballozott az Újpest, végül mégis súlyos, kiütéses vereséget szenvedett hazai pályán a Zalaegerszegtől az NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A lila-fehérek kezdtek jobban, hiszen a 22. percben Huszti vezetést szerzett (1-0), igaz, ezt a 31. percben az egerszegieknek kölcsönadott Croizet egy távoli lövéssel kiegyenlítette (1-1).

Ugyan Ambrose még visszavehette volna a vezetést, de az újpesti támadó ziccerben kilépve a kaput sem találta el.

A szünet után az Újpest lépett fel támadóbban, de Ljujic 20 méteres lövését Dombó kapus lábbal védte. És ami nem jött össze a hazaiaknak, sikerült a vendégeknek: az 53. percben Mance talált be, igaz, a labda megpattant Keita lábán is (1-2).

A ZTE horvát csatára három perccel később csúnyán rácsúszott Banaira, de a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet. Az 59. percben aztán már villant a piros lap: a kiugró Mancét Keita rúgta fel, a büntetőt a sértett bevágta (1-3).

Emberhátrányban összeomlott az Újpest, a 66. percben egy három az egy elleni kontrát Croizet fejezett be (1-4), majd a 81. percben a csereként beállt Németh Dániel 16 méteres lövéssel beállította az 1-5-ös végeredményt.

NB I, 27. forduló

Újpest FC – Zalaegerszegi TE 1-5 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 6321 néző
v.: Rúsz
Újpest: Banai – Huszti, Keita, Koburi, Geiger (Varga Gy., 84.) – Tajti, Mack (Mörschel, 72.), Ljujic – Simon K. (Anculasz, 5.), Ambrose (Radosevic, 72.), Csoboth (Ganea, 84.)
ZTE: Dombó – Szendrei (Kovács B., 79.), Evangelu, Safronov, Medgyes – Sankovic, Bedi (Kiss B., 33.) – Croizet (Csóka, 67.), Sajbán, Mim (Németh D., 79.) – Mance
gól: Huszti (23.), illetve Croizet (31., 66.), Mance (53., 61., utóbbit 11-esből), Németh D. (81.)
piros lap: Keita (59.)
sárga lap: Mim (40.), Szendrei (64.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik