Magyar foci

Itt egy foci-Eb, amin a románokkal kerültünk egy csoportba

Országos Minifutball Szövetség
Országos Minifutball Szövetség

A magyar minifutball-válogatott egy Eb-csoportba került a vb-címvédő Romániával a 2024-es Európa-bajnoságon, írta a magyar szövetség.

Az Európa Minifutball Szövetség (EMF) csütörtök délután a magyar válogatottat a vb-címvédő Romániával, Lengyelországgal és Törökországgal sorsolta egy csoportba. A négyesből az első két helyezett biztosan továbbjut, de a nagypályás torna mintájára a négy legjobb csoportharmadik is nyolcaddöntőbe jut.

“Az első kalapos csapatok közül szerintem vitán felül a legerősebb csapat került mellénk. Ettől függetlenül a felkészülésünk első felét az ellenük két hete lejátszott dupla edzőmérkőzés határozta meg, így most azt gondolom, hogy jó játékot mindenképp, de meglepetést kevésbé várhatunk tőlük, fel fogunk készülni rájuk” – mondta Barabás Miklós, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Nem örülök neki, hogy a románokat kaptuk, de nem ők sem legyőzhetetlenek. A másik két csapatról kevesebbet
tudok, bár a törökökkel a kassai Európa-bajnokságon találkozunk és akkor könnyen nyertünk. A lengyeleket majd fel kell térképeznünk. Attól szép a minifoci, hogy a hátrébb rangsorolt válogatottak is tudnak meglepetéseket okozni. Tovább kell jutnunk a csoportból, még ha Románia ellen nem is mi leszünk az esélyesek. A lengyelek és a törökök ellen pedig nincs mese, be kell majd bizonyítanunk, hogy miénk a jobb csapat

– nyilatkozta a válogatott szövetségi kapitánya, Trencsényi János.

A 24 csapatos Európa-bajnokságot június 1. és június 9. között rendezik meg Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik