Magyar foci

Meghalt Müller Sándor, a Vasas legendás focistája

Mlsz.hu
Mlsz.hu

75 éves korában meghalt a Vasas legendás futballistája, Müller Sándor.

A korábbi középpályás 20 évesen igazolt a III. kerületi TVE-től a Vasashoz, amellyel bajnoki címet (1977), kupagyőzelmet (1973) és KK-győzelmet (1970) is ünnepelhetett.

Összesen 318 NB I-es meccsen szerepelt az angyalföldieknél, egyik legemlékezetesebb találkozóját a Fradi ellen játszotta, amikor 1974-ben a Vasas az ő góljával rondított bele az Üllői úti stadionavatóba.

Müller légióskodott Belgiumban (Royal Antwerp) és Spanyolországban (Hercules Alicante) is, majd egy idényre visszatért a Vasashoz, végül Ausztriában (Leopoldstadt) fejezte be a pályafutását.

Müller 1970-ben mutatkozott be a válogatottban, 17 találkozón öltötte magára a címeres mezt, és egy gólt szerzett. Szerepelt az 1982-es világbajnokságon, pályára lépett a Salvador ellen 10-1-es sikerrel zárult mérkőzésen, amely – további kettővel együtt – a vb-k történetének legnagyobb különbségű győzelmét hozta.

Visszavonulása után 1989 és 1990 között sportvezetőként ismét a Vasast szolgálta.

„A Vasas család saját halottjának tekinti Müller Sándort, akire a szerdai Vasas FC-Paks kupamérkőzés keretében is emlékezünk. A találkozó előtt lehetőség lesz gyertyát gyújtani az Illovszky-szobornál található emlékhelynél, majd gyásszünettel is tisztelgünk elhunyt legendánk emléke előtt” – olvasható az angyalföldi klub oldalán.

Olvasói sztorik