Magyar foci

A Paks a sírból hozta vissza a Magyar Kupa-továbbjutást

Kovács Tamás / MTI
A paksi Böde Dániel és Baráth Botond (Vasas) fejpárbaja
Kovács Tamás / MTI
A paksi Böde Dániel és Baráth Botond (Vasas) fejpárbaja
Az élvonalban ezüstérmes helyen álló Paks hosszabbítás után 5-2-re nyert a másodosztályban harmadik Vasas otthonában a labdarúgó Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében.

Az első félidőben az esélyesebb tolnaiak játszottak veszélyesebben, több távoli lövéssel is próbálkoztak és a szögleteiknél is izgulniuk kellett a hazai drukkereknek. Kaput azonban az első félórában egyik együttes sem talált, de a Vasas az első húsz perc vendégfölénye után egyre többször jutott el a paksi tizenhatoshoz, írta tudósításában az MTI.

Vezetést az utolsó perchez érve mégis a zöld-fehérek szereztek: egy elrontott Vasas-lehetőség utáni, gyorsan felépített támadás végén Haraszti lövése Tóthról pattant védhetetlenül a hazai hálóba (0-1).

A találkozón ez volt az első kaput eltaláló kísérlet.

A szünetben a hazaiakat edző Gera Zoltán két cserével frissített csapatán, amely szűk 15 percet követően egyenlített: egy labdaszerzés után a csereként beállt Szánthó indult meg, jobb oldalon szöktette Tóthot, akinek centerezését Holdender ugyan elsőre közvetlen közelről a kapusba rúgta, de a földön ülő támadóra szerencsésen visszapattanó labda végül a fejéről utat talált a kapuba (1-1).

Ezt követően lendületben maradt ugyan a belelkesülő házigazda, de a Paks szépen lassan átvette az irányítást, és előbb Uramnak kellett nagyot védenie, majd a hajrára fordulva egy szabadrúgásnál csak a felső léc mentette meg a hazaiakat az újabb találattól.

A 84. percben Kocsis vétlen, de tizenhatoson belüli kezezése után Vad II István játékvezető videózást követően tizenegyest ítélt, amit Tóth Milán magabiztosan lőtt a léc alá (2-1), de a paksiak a 90. percben Papp szép egyéni megmozdulásával hosszabbításra mentették az összecsapást (2-2).

A ráadásban Böde alig három perc után ismét megszerezte a vezetést a Paksnak: a 25-szörös válogatott csatár Baráth rossz labdalevételét kihasználva, hét méterről, középről bombázott a kapuba (2-3), s a tolnaiak úgy tűnt, igyekeznek le is zárni a mérkőzést, mert nem álltak vissza védekezni.

A Vasasnak is akadt nagy helyzete, a paksiak azonban a ráadás második félidejében eldöntötték a továbbjutást: előbb a Böde lerántásért megítélt büntetőt Hahn elsőre ugyan kihagyta, de a kipattanónál már nem hibázott (2-4), az utolsó percekben pedig még Windecker is gól szerzett (2-5)

A fővárosiak október 8. és 17 tétmérkőzés után kaptak ki először, míg Bognár György csapata hárommeccses nyeretlenségi szériáját szakította meg, és három idény alatt másodszor jutott be az elődöntőbe.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Vasas FC – Paksi FC 2-5 (0-1, 2-2, 2-3)
Illovszky Rudolf Stadion
v: Vad II
Vasas: Uram – Pávkovics, Otigba, Baráth (Zimonyi, 100.) – Ódor (Szánthó, a szünetben), Berecz (Urblík, a szünetben), Vida, Doktorics – Holender (Radó, 80.), Tóth M. (Litauszki, 87.), Hinora (Hidi M., 74.)
Paks: Simon – Vas, Kinyik, Lenzsér – Szabó B. (Böde, 79.), Papp, Kocsis (Silye, a hosszabbítás előtt), Balogh – Skribek (Kovács K., 55.), Tóth B. (Hahn, 69.), Haraszti (Windecker, 54.)
gól: Holender (58.), Tóth M. (85., 11-esből), illetve Haraszti (44.), Papp (90.), Böde (93.), Hahn (114.), Windecker (119.)
sárga lap: Szánthó (63.), Hinora (65.), illetve Vas (24.), Skribek (46.), Kinyik (53.)

 

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

 

kedden játszották:
Kisvárda Master Good – MTK Budapest 3-2 (2-0)

 

csütörtöki program:
20.45: Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) – Kecskeméti TE

Olvasói sztorik