Magyar foci

Dzsudzsák két villanásával fordított, majd nyert a Loki Kisvárdán

M4 Sport / Facebook
M4 Sport / Facebook

A DVSC 3-1-re nyerni tudott a Kisvárda vendégeként az NB I 26. fordulójában, vereségével pedig egyre reménytelenebb helyzetben van a hazai csapat, amely jelenleg az utolsó előtti és kilenc pontra van lemaradva a már bennmaradást érő helyen álló ZTE mögött. A Debrecen feljött a negyedik helyre.

A Kisvárda álomszerűen kezdte a meccset, mert már az ötödik percben vezetést szerzett, ezt az előnyt azonban a szünetig sem tudta megőrizni, a héten Bentley-vel edzésre érkező Dzsudzsák Balázs passzával Vajda Botond lépett ki, ügyesen a bal lábára cselezett, majd a hosszú felsőbe lőtt a 20 éves játékos a 38. percben.

A Loki már rögtön a második félidő elején vezetést szerezhetett volna, akkor még nem jött be Domingues megoldása – fejjel játszotta volna meg a csapattársat, de az 54. percben már a vendégeknél volt az előny: Dzsudzsák felnézett, középre ívelt, Domingues pedig középről a kapuba fejelt. A 90. percben Manrique állította be a végeredményt, aki ballal, a kapufa segítségével talált be.

A napokban a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila úgy nyilatkozott, hogy bár van még matematikai esély a bennmaradásra, ő már az NB II-re készül. Ha pedig kívülálló lenne, akkor azt mondaná, semmi keresnivalója csapatának az NB I-ben.

A magyar futball egészét figyelembe véve mindenkinek jobb, hogy nagyobb bázissal rendelkező klubok alkotják majd az élvonalat.

NB I, 26. forduló

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-3 (1-1)
Kisvárda, v.: Vad II.

 

Kisvárda: Kovács M. – Széles (Wellington Nem, 73.), Jovicic, Ötvös – Navratil, Cipetic, Nikolov, Lucas (Melnyik, 58.), Camaj (Spasic, 58.) – Makowski (Matic, 58.), Mesanovic (Ilievszki, 68.)

Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Szécsi, 78.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 78.) – Bárány

 

gólszerzők: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.)

sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (52.)

Olvasói sztorik