Magyar foci

„Megkapja a lehetőséget, de nem teljesített jól” – Rossi nem kertelt, egy játékostól többet vár

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kezdőként egy félidőt játszott a Koszovó ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen Gazdag Dániel, akit aztán a szünetben lecserélt Marco Rossi és a helyére beküldött Kleinheisler László tudott is lendületet vinni a magyar csapat játékába. A találkozót követő sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport rákérdezett Gazdag helyzetére, aki a Philadelphia Unionban rendre jól játszik, a nemzeti csapatban azonban sokszor visszafogott teljesítményt nyújt.

„Nem szeretek külön, egyénekről beszélni, de el kell mondjam, Gazdag Dánieltől többet várok.

Megkapja a lehetőséget, de nem tejesített jól ma este sem.

Más szerepben játszik a klubjában, mint amit mi kértünk tőle, azt, hogy mélységből indulva támadjon többet, de visszahúzódott és nem nyílt előtte lehetőség” – mondta a szövetségi kapitány.

Marco Rossi arról is beszélt, hogy a sérüléséből visszatérő Schäfer András, ha a továbbiakban is ilyen teljesítményt nyújt, akkor számíthat arra, hogy bekerül az Európa-bajnoki keretbe. Az Eb-keretet illetően megjegyezte még, hogy bár minden pozíció esetében olyan konkurenciaharc lenne, mint a kapusposzton Gulácsi Péter és Dibusz Dénes között, azonban Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominikot név szerint is megemlítette, mint akiket nem tudna hasonló kvalitású játékossal pótolni.

A lehetséges nyári összeállítást firtatta a kapitánynál az M4 is. Rossi felhívta a figyelmet, hogy 23 játékost lehet majd nevezni.

Jelen pillanatban, hogy őszinte legyek, novembertől márciusig nem láttam egyetlen olyan fenomenális játékost sem, akit még meghívhatnánk az utolsó pillanatban. Persze kapom a tanácsokat mindenhonnan

– így Rossi, aki szerint folyton kapja a tanácsokat innen-onnan, ha valakinek két-három jó meccse van, már ajánlják a válogatottba.

Ha valaki azt gondolja, kilencven percig dominálnia kell a magyar válogatottnak, az el van tájolódva. Az nem reális várakozás, hogy az elsőtől az utolsó percig diktáljuk a tempót. Ma sem loptunk meg senkit, még ha nem is lőttünk kapura az első félidőben

– mondta a meccs kapcsán.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Kirázott a hideg
Gólja után a csapatkapitány nevét skandálta a Puskás Aréna közönsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik