Magyar foci

Kínszenvedősen indult, de nyerni tudott Kazahsztánban az U21-es válogatott

M4 Sport / Facebook
M4 Sport / Facebook

A magyar U21-es válogatott 3-0-ra győzött Kazahsztán vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A csapatnak ez a harmadik győzelme volt az eddig lejátszott hét meccsén – egy döntetlenje és három veresége van még.

Nem játszott jól a magyar válogatott az első bő félórában, ezt egy hatalmas kazah helyzet is bizonyította, ami szerencsénkre kimaradt. Úgy tűnik, ez felrázta a csapatot, egy szép támadás végén Kosznovszky szerzett vezetést (videón a találat), majd a második félidő elején Kerezsi duplázta meg az előnyt (videó a gólról). A kétgólos előny megnyugtatta Szélesi Zoltán csapatát, amely még egy kapushibát követően Bényei révén betalált, így 0-3 lett a vége – háromszor találta el Magyarország a kaput, mind a háromból gól lett. Szélesinek ez volt a második meccse az U21-es válogatott élén, eddig hibátlan a mérlege.

A magyar válogatott a negyedik helyen áll a csoportjában, három pont a hátránya a spanyol, skót, belga hármas mögött, de a riválisok kevesebb mérkőzést játszottak.

A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikak közül a legjobb három szintén, a további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő.

U21-es Eb-selejtező, 7. forduló

Kazahsztán-Magyarország 0-3 (0-1)
gól: Kosznovszky (33.), Kerezsi (48.), Bényei (93.)

Kapcsolódó
Kerkez Milos megsérült, nem játszik Koszovó ellen
A Bournemouth légiósát elővigyázatosságból nem nevezik a meccsre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik