Magyar foci

Életmentő műtétet hajtottak végre Bácsi Sándoron

magyarfutball.hu
magyarfutball.hu

Az 54 éves, kétszeres magyar válogatott labdarúgó Bácsi Sándoron a közelmúltban egy komplikált műtétet hajtottak végre. A hasi verőéroperációt követően az újpesti közönségkedvenc a balatonfüredi szanatóriumba került, ahonnan néhány napja hazaengedték, így immár otthon lábadozik tovább – tudta meg a sportal.hu.

Bácsinak már aktív labdarúgó korában is folyamatosan gondot okozott a hízékonysága, az ellenfél szurkolói a súlyával, életvitelével cikizték, ugyanakkor azt mindenki elismerte, hogy isten áldotta tehetség, aki 1989-1993 között lila-fehér mezben olykor olyan dolgokat művelt az NB I-ben, amelynek csodájára jártak.

Balhés természete okán Bácsi Sándor csak kétszer ölthette magára a magyar válogatott mezét. 1989 novemberében a spanyolországi vb-selejtezőn elszenvedett 4-0-ás vereségünk alkalmával csereként állt be. Erről az időszakról így emlékezett:

A válogatottal 1989-ben Spanyolországban voltunk, akkor érdeklődött irántam a Sevilla és a Cádiz is, amelynek egyébként pont Szendrei József volt a kapusa, hülye voltam, hogy akkor nem maradtam kint. Hazajöttem, egyből elvették az útlevelemet, és mehettem katonának.

Másodszor 1991 februárjában, Argentínában ölthette magára a nemzeti mezt, ahol 2-0-ra kaptunk ki, és kezdőként játszhatott 67 percet.

Meglepő módon huszonnégy esztendősen felhagyott a labdarúgással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik