Magyar foci

Zöld lámpát kapott, hogy a Mol megszerezze az Újpestet

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Gazdasági Versenyhivatal oldalán megjelentek szerint semmi akadálya annak, hogy végbemenjen az NB I-ben szereplő Újpest csapatának tulajdonosváltása.

„A Gazdasági Versenyhivatal a MOL Vagyonkezelő Kft.-nek az Új Lila Labdarúgó Kft. feletti közvetlen egyedüli irányításszerzésével megvalósuló összefonódás tárgyában a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 43/N. § (1) bekezdés b) pontja alapján igazolja, hogy az összefonódás-bejelentés alapján a törvény 67. § (4) bekezdése szerinti vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn” – olvasható a GVH oldalán.

Még februárban jelentette be a cég, hogy leányvállalatán, a MOL Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül megvásárolja az Újpestet. Bár vételárat nem közöltek, a Népszava úgy tudja, hogy a MOL 6,2 milliárd forintot fizet a belga Roderick Duchateletnek, aki 2011 októbere óta volt a tulajdonos.

A Népszava cikke szerint irányítói szinten teljes átszervezés várható, illetve a Mol fizikailag és infrastrukturálisan is egyesíteni kívánja a két utánpótlás bázist, amelyet jelenleg kerítés választ el egymástól. A csúcsvezető Ratatics Péter lesz, a Nemzeti Sport értesülése szerint a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd. A Népszava még hozzátette, hogy információi szerint három különböző területért felelős igazgatót alkalmaznak majd az új fölállásban.

Olvasói sztorik