Magyar foci

Pályára ugrálás, pohárdobálás, pirotechnika – a válogatott budapesti meccsei után tiltottak ki szurkolókat a stadionokból

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt 45 férfival és 3 nővel szemben, akik 2021-ben, a Puskás Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken beugráltak a pályára, poharakat dobáltak be, sőt egyikük egy égő pirotechnikai eszközt is a pályára hajított, derül ki az ügyészség közleményéből.

A bíróság a vádlottakkal szemben gyorsított eljárásban, büntetővégzésben 182-től 440 ezer forintig terjedő pénzbüntetéseket szabott ki, és 1 évre eltiltotta őket a futballmeccsek látogatásától.

A vádirat szerint a vádlottak szurkolóként vettek részt az Európa-bajnokságon a Puskás Arénában 2021. június 15-én megrendezett Magyarország – Portugália, a 2021. június 19-én lejátszott Magyarország – Franciaország, valamint a 2021. szeptember 2-án lebonyolított Magyarország – Anglia világbajnoki selejtezős mérkőzések valamelyikén, néhányan közülük több meccsen is, a közlemény szerint ezeken lépték át a szabályszerű szurkolás kereteit.

A 48 személyt sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével, illetve bűntettével vádolta meg vádiratában a kerületi ügyészség, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a rendbontókkal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket futballmérkőzések látogatásától.

A gyorsított eljárás során kiszabott büntetést követően több vádlott részletfizetést kért, és voltak, akik tárgyalás tartását kérték, utóbbiak vonatkozásában a bírósági eljárás folytatódik.

Olvasói sztorik