Magyar foci

Dzsudzsákék egy félidő alatt megsorozták a Zalaegerszeget

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

A Debrecen 5-1-re kiütötte a Zalaegerszeget az NB I 25. fordulójában.

A Loki remekül sáfárkodott a helyzeteivel az első félidőben, gyakorlatilag az össze lehetőségét gólra váltotta: a 4. percben a nigériai Ojediran vágott be egy szöglet utáni lecsorgót, majd Vajda beadása kanyarodott a jobb alsóba, és bár középen a bevetődő Bárány emelte a kezét, hogy beleért a labdába, Vajda maradt a gólszerző.

Az első félóra végén Csóka buktatta a Mimet befűző Vajdát, a tizenegyest pedig Dzsudzsák küldte a bal alsóba, majd csendre intette az őt nem éppen irodalmi stílusban megéneklő egerszegi tábort.

És ezzel még nem volt vége a vendégek kínjainak, Bárány ezúttal már jogosan ünnepelt, mert egy szöglet után közelről stukkolta be a Lagator által a röviden megcsúztatott labdát.

A szünetben Márton Gábor, a ZTE mestere hármat cserélt, és az egyik új fiú egyből góllal jelentkezett, Németh előzte meg a védőjét, majd a hosszúba küldte a labdát. A gól után pár percig jobban játszot a ZTE, de újabb gólt nem tudott szerezni, a Loki pedig visszaállította a félidei különbséget, amikor Ferenczi beadásából Bárány talált be.

NB I, 25. forduló:

Debreceni VSC – Zalaegerszegi TE FC 5-1 (4-0)
Debrecen
v.: Antal
Debrecen: Megyeri – Baranyi, Dreskovic, Ojediran, Ferenczi (Hornyák, 85.) – Lagator, Szuhodovszki (Loncar, 62.) – Vajda (Kocsis D., 74.), Dzsudzsák (Tuboly, 74.), Domingues (Bódi, 62.) – Bárány.
Zalaegerszeg: Dombó – Várkonyi (Sajbán, 46.), Evangelu, Csóka – Szendrei, Bedi, Sankovic (Kovács B., 81.), Hadida (Meschack, 46., Kiss B., 85.), Mim – Gruber (Németh D., 46.), Mance.
gól: Ojediran (6.), Vajda (27.), Dzsudzsák (34., 11-esből), Bárány (40., 71.), illetve Németh D. (48.)
sárga lap: Dreskovic (65.), illetve Mance (88.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik