Magyar foci

„Pontosan itt az ideje a távozásnak” – elköszönt a magyar női válogatott első külföldi kapitánya

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Távozik posztjáról Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség (MLSZ) vasárnap a honlapján közölte, hogy közös megegyezéssel megszünteti a német szakvezető szerződését. A korábbi válogatott labdarúgó – Marozsán Dzsenifer és Nadine Kessler korábbi edzője – 2021 áprilisa óta irányította a női együttes munkáját.

Az MLSZ tájékoztatása kitért arra, hogy Kratz vezetésével a magyar válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott, és közelebb került a nemzetközi elithez: a Nemzetek Ligája B diviziójában a második helyen végzett, de a rájátszásban két vereséget szenvedett az európai elithez tartozó Belgiumtól.

„Boldog és elégedett vagyok, hogy három évvel ezelőtt elvállaltam ezt a feladatot. Sok jó embert ismerhetem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől” – jelentette ki a 62 éves tréner.

„Ugyanakkor a szakmai kihívások egyre nehezebbé váltak, a családomtól való távollét és az ezzel járó honvágy egyre erősebb lett, ami együttesen teherré vált számomra.

Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött.

Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön”– tette hozzá.

Margret Kratz volt a női válogatott első külföldi szakvezetője, utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik