Magyar foci

Rossi először hívta meg Dárdai Mártont a magyar válogatottba

Clemens Bilan / MTI / EPA
Clemens Bilan / MTI / EPA

Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett az idei első két mérkőzésre, a Törökország és a Koszovó elleni felkészülési meccsekre.

Rossi Dárdai Márton személyében egy újoncot is meghívott. A 22 éves védő, aki az édesapja által irányított Herthában futballozik, utánpótlásszinten a német válogatottban szerepelt, de egyértelművé tette, hogy felnőttszinten a magyar csapat érdekli.

Vannak nagy visszatérők is, Schäfer András sérülései után ismét egyre fontosabb szerepet tölt be klubjában, az Union Berlinben, az egyszeres válogatott Vancsa Zalán pedig 2024-ben ontja a gólokat a belga másodosztályú Lommelben.

„Ezúttal olyan keretünk van, melyben több sérülésből visszatérő játékos is van, akiket már nagyon vártunk vissza. Közülük Schäfer András volt a leghosszabb ideig sérült, másfél éve volt utoljára kerettag, így neki különösen örülünk, hogy túl van ezen a nagyon hosszú, rossz időszakon. Az egyetlen újonc a keretben Dárdai Márton, akinek a teljesítményére nagyon kíváncsiak vagyunk az edzéseken, és lehetőség szerint a mérkőzéseken is. Szeretnénk egyesekről átfogóbb képet kapni, amire a felkészülési mérkőzések lehetőséget adnak, bár ismét hangsúlyozom, hogy ezek a mérkőzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a tétmeccsek.

Vannak, akik korábban kerettagok voltak, de klubjaikban kevesebb játéklehetőséghez jutnak mostanában, és most nem lesznek velünk, de őket is folyamatosan figyeljük, ahogy minden olyan játékost, aki szóba jöhet a jövőben a válogatottnál

nyilatkozta Rossi a magyar szövetség oldalán.

Az idei első meccsét március 22-én játssza a magyar csapat, majd négy nappal később kerül sor a Koszovó elleni találkozóra, mindkét mérkőzés helyszíne a Puskás Aréna.

A válogatott a németországi Eb előtt még további két mérkőzésen lép pályára, júniusban előbb Írországba látogat, majd itthon tartja az Eb-főpróbát Izrael ellen. A magyar csapat az Eb-n Svájccal, Németországgal és Skóciával találkozik.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár)
védők: Balogh Botond (Parma), Dárdai Márton (Hertha BSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Freiburg), Szalai Gábor (Lausanne)
középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre AC), Callum Styles (Sunderland), Schäfer András (Union Berlin)
csatárok: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel), Varga Barnabás (FTC)

Olvasói sztorik