Magyar foci

Lipcsei csapata pontot rabolt az NB II listavezetőjétől

httpNyiregyhazaspartacus.hu/
httpNyiregyhazaspartacus.hu/

Lipcsei Péter csapata, a Soroksár pontot rabolt az NB II listavezetője, a Nyíregyháza otthonából.

Az 5. percben a hazai kapus, Dala adta el a labdát a 16-os előtt, ami után Toma húzta meg a vészféket azzal, hogy lerántotta a kapura törő Soroksár-játékost. A Nyíregyháza focistája szerencsés volt, mert Zimmermann bírótól sárgát kapott, pedig ez inkább narancssárgás megmozdulás volt, hiszen hatalmas ziccer adódott volna, ha nincs a szabálytalanság.

Az első félidő közepén tizenegyeshez jutott a Nyíregyháza, Say rángatta meg Novákot egy szögletnél, ám a büntetőt Novák kihagyta, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a Soroksár kapusa Mergl nagy bravúrral tolta a jobb kapufára.

Say aztán könnyen megkaphatta volna a második sárgáját, amikor letalpalta Novákot, ám ezúttal Zimmermann zsebében maradt a sárga lap.

A második félidőben az első nagy lehetőség a Nyíregyháza előtt adódott, pár másodpercen belül Novák és Baki is megdolgoztatta Merglt, aki állta a sarat. A 72. percben Dala ejtett ki egy labdát, majd – a lassítás alapján – úgy tűnt, hogy javított, ám a mozdulat közben eltalálta Dragónert, amiért tizenegyest kapott a Soroksár, és ezt Köböl be is lőtte. A Nyíregyháza a 88. percben egyenlített, a Soroksár védelme nem tudott felszabadítani egy kapu előtti kavarodás után, és Temesvári pattogós lövése a bal alsóban kötött ki.

Az immár 11 kör óta veretlen szabolcsiaknak 16 győzelem és egy vereség mellett ez volt a hatodik döntetlenjük a másodosztály mostani idényében. A Nyíregyháza kilenc ponttal előzi meg a második Győrt és tízzel a harmadik Vasast.

NB II, 23. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC – Soroksár SC 1-1 (0-0)
gól: Temesvári (88.), illetve Köböl (73., 11-esből)

 

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 54 pont, 2. ETO FC Győr 45, 3. Vasas FC 44, 4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 41, 5. HR-Rent Kozármisleny 39, 6. Gyirmót FC Győr 35

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik