Magyar foci

A Hertha másodedzője szerint két Dárdai is esélyes az Eb-szereplésre

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Palkó és Dárdai Márton is esélyes a nyári Eb-szereplésre
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Palkó és Dárdai Márton is esélyes a nyári Eb-szereplésre
A németek bánhatják, hogy Willi Orbán a magyarokat választotta, nyilatkozta a Hertha labdarúgócsapatának magyar másodedzője, Bódog Tamás, akit az sem lepett meg, hogy játékosa, Dárdai Márton a magyar válogatottat választotta.

„Biztos vagyok benne, örül annak, hogy ezt a döntést hozta meg, és várja, hogy magyar színekben játszhasson. Számára most az a legfontosabb, hogy ne legyen sérült, mert akkor abszolút tud segíteni a magyar válogatottnak belső védőként, vagy akár 6-osként is” – mondta Bódog az Nb1.hu-nak adott interjúban.

Szerinte annak is van realitása, hogy a magyar Eb-keretben két Dárdai, Márton mellett Palkó is ott legyen. Utóbbi ugyanis elmondása szerint az elmúlt hetekben jól játszott, szép gólt rúgott.

A két Dárdai számára ott az esély, nagy kihívás számukra is az Eb-szereplés lehetősége, ami a szemük előtt lebeghet, és hozzájárulhat a még jobb teljesítményükhöz.

Az nagy segítség a válogatottnak, hogy a kulcsemberek – Schäfer András, Sallai Roland, Willi Orbán, Gulácsi Péter – a német élvonalban szerepel.

„A Bundesligában futballozni minőséget jelent. De náluk is az a legfontosabb, hogy egészségesek maradjanak. Ha az Eb előtt két-három hónapig sérülésmentesen tudnak játszani, akkor egy jó formában lévő brigádot kapna a Bundesligából a magyar válogatott.”

Az interjúból kiderült még az is, hogy

  • mindig akad egy-két NB 1-es játékos, akit ajánlanak neki, és akiket meg is nézett. De miután a szezon során 13-14 játékost mindössze 2,5 millió euróért szerződtettek, többnyire olyanokat kerestek, akikért nem kellett fizetni. Márpedig ilyen magyar futballista nem akadt.
  • a Fradiban berobbant Varga Barnabás megállná a helyét külföldön is.
  • úgy érzi, pillanatnyilag a Bayer Leverkusen jobb csapat a Bayern Münchennél és megérdemelten vezeti a bajnokságot.
  • szerinte a Liverpool és a Bayern által csábított leverkuseni edző, Xabi Alonso esetében a legvalószínűtlenebb, hogy marad, bár a csapat sportigazgatója szerint ez fog történni.
Kapcsolódó
Dárdai Márton a szívére hallgatva döntött a válogatottságról
A Hertha német utánpótlás-válogatott védője végleges elhatározásra jutott.
Olvasói sztorik