Magyar foci

Batik Bence beleszállt Káprály Mihály játékvezetőbe

pfla.hu
pfla.hu

A DVSC Szécsi Márk góljával 1-0-ra verte a vendég Puskás Akadémia együttesét az NB I 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A találkozó  elég feszült hangulatban zajlott. A 90 perc alatt a játékosok inkább egymás faragásával, mint a gólszerzéssel törődtek, az egyik statisztika szerint egy, illetve nulla kaput eltaláló lövést produkált a két csapat, egy másik szerint hármat

Viszont az tuti, hogy 42 szabálytalanságot láthattak a nézők. Ha belevesszük a labdarúgó meccsekkel normálisan is együtt járó  játékmegszakításokat is – szögletek (4 és 2), bedobások (21 és 25), kapuskirúgások (9 és 4) –, az 107 alkalom, szóval percenként állt a játék valamiért.

A mérkőzés után felcsúti részről nyilatkozó Batik Bence – aki ugyan lőtt egy szép kapufát, de ugye az nem számít kaput eltaláló lövésnek – szerint ennek ellenére „Több ilyen meccs kellene az NB I-be, mert nagyon jó iramú volt, a pálya, a hangulat az idő is remek volt”, majd ennek a megállapításnak némiképp ellentmondva rögvest kitért a sok szabálytalanságra, ezzel Káprály Mihály játékvezető ténykedésére is.

Kicsit a bírónak is támogatnia kellett volna ezt, mert ennyi fault vízilabdában nincs, főleg támadó. Colley (a Puskás Akadémia csatára – a szerk.) beállt 20 percre, hét támadófaultot számoltam ellene. Szerintem többet kéne hagyni, mert folyamatosabb lenne a játék, több helyzet is alakulhatott volna ki.

Szóval nem a két csapat ütötte vágta egymást, mint az ipari áram, mindezt eredményesség szempontjából harmatos teljesítménnyel, hanem a játékvezető ténykedése az oka a 42 szabálytalanságnak, Káprály spori miatt volt az egész meccsen minimális számú kaput eltaláló lövés. Érdekes megközelítés.

Aki nem hisz a szemének, hallgassa meg itt maga az eredeti nyilatkozatot az m4sport videóján 8:05-től.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik