Magyar foci

Mátyussal folytatja a góliszonyban szenvedő NB II-es csapat

Pmfc.hu
Pmfc.hu

Mátyus János lett a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Pécsi MFC vezetőedzője.

A másodosztályú klub szerdán hivatalos honlapján számolt be arról, hogy megállapodott a 49 esztendős trénerrel, aki legutóbb az élvonalbeli Kisvárda csapatánál dolgozott, korábban a Budafokkal döntős volt a MOL Magyar Kupában, ezt megelőzően pedig Sopronban, Szombathelyen, Nyíregyházán és Pápán is volt vezetőedző.

Örömmel fogadtam el a PMFC felkérését, vezetőedzőként azon leszek, hogy stabilizáljuk a gárdát, és kirángassuk a kátyúból kissé megrekedt szekerünket. Meggyőződésem, hogy a keret többre hivatott a mostani szereplésnél, ezt pedig kemény és kitartó munkával szeretnénk bebizonyítani.

Szükségünk van a szurkolók támogatására, akik képesek belehajszolni a fiúkat a győzelembe. Együtt előrébb léphetünk” – mondta székfoglalójában a játékosként 34-szeres válogatott Mátyus. Elődje, Kulcsár Árpád a Vasas elleni vereség után jutott a vezetőséggel egyetértésben arra a döntésre, hogy új impulzusra van szükség a csapatnál.

A PMFC 21 fordulót követően a 10. helyen áll a Merkantil Bank Ligában. A pécsiek 21 kör alatt mindössze 10 gólt szereztek, ami a legkevesebb a másodosztályban, de így is van hat győztes meccsük, ami a kevés lőtt gól miatt bravúrnak számít. Igaz, a kapott gólok terén a PMFC a harmadik legjobb, 19 góljánál csak az éllovas Nyíregyháza (17) és a feljutásért harcoló Szeged (15) kapott kevesebbet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik