Magyar foci

Nehéz volt lemondania az Európa-bajnokságról a magyar válogatott középpályásnak

Mohos Márton / 24.hu
Kalmár Zsolt úgy érzi, jól döntött, amikor a műtétet választotta
Mohos Márton / 24.hu
Kalmár Zsolt úgy érzi, jól döntött, amikor a műtétet választotta
Kalmár Zsolt, a Fehérvár FC válogatott labdarúgója szerint a hosszú távú karrierje szempontjából jól döntött, hogy ismét megoperáltatta a térdét.

A 28 éves középpályás a székesfehérvári klub honlapjának azt mondta, hogy októberben, a szerbek elleni válogatott mérkőzésen ráestek a térdére, ezt követően néhány meccset kihagyott, de a visszatérés után érezte, valami nincs rendben.

Azt éreztem, hogy ha visszatérek, nem fogok tudni százszázalékos teljesítményt nyújtani a térdem miatt, ugyanis éreztem benne a fájdalmat. Az újabb műtét jól sikerült, és most abban bízom, hogy nyártól újra fájdalommentesen tudok majd játszani és minél többet segíteni a csapatnak

– mondta Kalmár, aki kiemelte, az a legfájóbb számára, hogy ki kell hagynia a nyári Európa-bajnokságot, amiért pedig nagyon sokat dolgozott.

„Ezért volt ennyire nehéz meghoznom ezt a döntést a műtéttel kapcsolatban, nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne a helyes út. De nem tehettem meg sem magammal, sem a vidis és válogatottbeli csapattársaimmal szemben, hogy pályára lépek, miközben nem vagyok százszázalékos állapotban. Még csak 29 éves leszek, hosszú évekre tervezek még a labdarúgásban, így a térdem épsége is nagyon fontos. A hosszú távú karrierem szempontjából mindenképp jó döntést hoztam, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, fájdalommentesen tudom majd élvezni a játékot.”

A műtétet követően hat hét mankózás és fekvés várt rá, amiből már négy hét eltelt, és úgy érzi, jó úton jár.

Mentálisan egyik sérülés sem könnyű, hiszen labdarúgóként mindig játszani szeretnék. De ez a döntés még nehezebb volt, mert tudtam, miről maradok le a következő hónapokban.

Viszont érzem magamban az erőt, hogy újra vissza tudok térni a sérülésből, ahogy ezt már többször megtettem. Olyan ember vagyok, aki sosem adja fel és tudom, hogy még erősebben fogok visszatérni a pályára.”

Kapcsolódó
Újra megműtötték a magyar válogatott középpályást, veszélyben ez Eb-szereplés
Kalmár Zsolt felépülése további hónapokat vesz igénybe.
Olvasói sztorik