Magyar foci

Felfüggesztett börtönt kapott a Honvéd focistája, aki a családtagjaival megvert egy férfit

Illyés Tibor / MTI
Kundrák a képen még soroksári játékosként fogja a fejét egy Honvéd elleni kupameccsen
Illyés Tibor / MTI
Kundrák a képen még soroksári játékosként fogja a fejét egy Honvéd elleni kupameccsen

Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében felfüggesztett börtönt kapott Kundrák Norbert, a Budapest Honvéd játékosa.

Az ítélet még decemberben született, de most írt az esetről a Blikk. A lapnak a miskolci illetőségű Szabó Krisztián arról számolt be, hogy 2022. június 16-án az utcára kiszökő kutyái után ment, amikor szóváltásba keveredett a közelben lakó Kundrákkal, valamint a focista családtagjaival.

„Ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek. Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett – három szájsebészeti műtétem volt – és még sorolhatnám” – mesélte Szabó, aki hozzátette, leszázalékolták, és az eset miatt pszichológushoz jár.

A Miskolci Járásbíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedet

– ismertette az ítéletet dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő.

Szabó felháborodott azon, hogy Kundrák megúszta felfüggesztettel.

„Hihetetlen, hogy valaki ilyet elkövet, majd nyugodtan élhet, mintha mi se történt volna, engem pedig már leszázalékoltak, gyakorlatilag teljesen újra kell építenem magamat. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha egy sportoló ilyet csinált, az ne sportoljon tovább. (…)

Öt éve voltunk szomszédok, sosem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet

A miskolci születésű Kundrák a DVTK-ban kezdte pályafutását, majd a 2013-2014-es idény előtt a Honvéd akadémiájára került. Kispestről 2016-ban a Fradihoz igazolt, itt debütált az NB I-ben, majd játszott a zöld-fehérek fiókcsapatában, a Soroksárban is.

A korosztályos válogatottakban is megforduló csatár 2019-ben a Debrecenhez igazolt, amely a másik helyi klubnak, a DEAC-nak, valamint a Szegednek is kölcsönadta. A tavalyi kiesés után az idén az NB II-ben szereplő Honvéd augusztusban szerezte meg a 24 éves Kundrákot, aki hét meccsen eddig 191 percet töltött a pályán, gól és gólpassz még nem került a neve mellé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik