Magyar foci

Szétdriftelte a barcsi focipályát, bukta a fater autóját

ugyeszseg.hu/Barcsi Rendőrkapitányság
ugyeszseg.hu/Barcsi Rendőrkapitányság
ugyeszseg.hu/Barcsi Rendőrkapitányság
ugyeszseg.hu/Barcsi Rendőrkapitányság

Még 2023. decemberében tette drifteléssel sportolásra alkalmatlanná a barcsi focipályát három fiatal. Az ügyet hamarjában felgöngyölítette Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége és a napokban le is zárták a gyorsított eljárást a bíróságon. A három elkövető közül az egyiket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, társait próbára bocsátotta – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Közleményükben azt írták: az elkövetők 2023 decemberében a havat kihasználva szórakozásból, a szülők összkerékmeghajtásos terepjárójával, illetve saját autóikkal hajtottak fel a felázott füves pályára, ahol több kört is megtettek a járművek kerekeit csúsztatva.

A labdarúgó pálya esőtől és hótól felázott talaján szándékosan csúsztatva „driftelgetni” kezdtek, mely miatt a labdarúgó pálya egy 75 méter x 50 méteres sávban, összesen 3.750 m2 felületén megrongálódott, és sportolásra alkalmatlanná vált. A vádlottak cselekménye következtében a pályában közel 0,5 millió forint kár keletkezett, és annak helyreállításra legkorábban 2024 tavaszán kerülhet majd sor

– olvasható a vádiratban.

A bíróság a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a legidősebb – próbára bocsátás hatálya alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elkobozta tőle az elkövetéshez használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik