Magyar foci

Újra egy csoportba kerültünk Németországgal a Nemzetek Ligájában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön a 3. csoportba sorsolta ki a magyar labdarúgó-válogatottat.

Marco Rossi együttese maximálisan kihasználta az NL előnyeit, miközben a C ligából a B-be, majd onnan az A-ba jutott, eközben eredményességével pótselejtezőbe jutott. 2020-ban ez volt az alapja annak, hogy a végül 2021-re halasztott tornán részt is vehetett a magyar csapat. Az előző kiírásban nagy meglepetést is okozott a válogatottunk, hiszen Németországot és Angliát is megelőzte, sőt csoportgyőztes is lehetett volna, ha Olaszország nem bizonyul túl nagy falatnak.

Ezúttal a második kalapból várt a sorsolást a válogatott, amivel egyszersmind eldőlt, hogy Dánia, Portugália és Belgium sem lehet az ellenfelünk. A legerősebb A ligát húzták ki utoljára, amelyben az a Juan Mata segédkezett, aki egyébként csapattársa volt Vécsei Bálintnak a Vissel Kobéban.

Végül a harmadik csoportba húzott minket Mata, amelyben Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina kapott helyet.

A németekkel már a 2021-es Európa-bajnokságon is játszottunk, valamint a legutóbbi kiírásban is egy csoportba kerültünk velük, ez alatt a három mérkőzés alatt egyszer sem kaptunk ki. Mire a Nemzetek Ligája ősszel elkezdődik, már az idei Eb-n is összecsaptunk már a német csapattal.

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

Nemzetek Ligája, A liga, 3. csoport

Hollandia

Magyarország

Németország

Bosznia-Hercegovina

Olvasói sztorik