Magyar foci

Kecskeméten kikapott, még nem nyert Kuznyecov nélkül a DVTK

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

A Kecskemét csütörtökön 2-1-re legyőzte a Diósgyőri VTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga 19. forduló zárómérkőzésén.

Horváth Krisztofer villanásával került először előnybe a KTE, akit a 17. percben senki sem próbált megakadályozni abban, hogy kapura lőhessen. A magyar válogatott támadó ezt kihasználva a tizenhatos vonaláról lőtt a jobb alsó sarokba. Innentől a DVTK igyekezett irányítani a játékot, de a szünetig csak kevés helyzetet tudott kidolgozni, egyenlítenie pedig nem sikerült.

Térfélcsere után jött el igazán a diósgyőriek ideje. Marco Lund fejesét még bravúrral védte ugyan Varga Bence, de tíz perccel később már ő is tehetetlen volt, amikor Pozeg Vancas kapott a kaputól egy lépésre labdát. Ez megfogta a kecskemétieket, de csak egy lesgóllal tudta kihasználni helyzetét a DVTK. A 71. percben ez meg is bűntette magát, ugyanis Horváth Krisztofer egy szép kiugratás végén újra szépen kilőtte a hosszú alsót.

Mivel az eredmény már nem változott, a Diósgyőr második tavaszi bajnokiján sem győzött, vagyis mióta nem Szergej Kuznyecov az edző, még nyeretlen. A Kecskemét viszont két győzelemmel kezdte 2024-et és a hetedik helyre lépett előre.

Kapcsolódó
Újra nyert és visszaállt a bajnokság élére a paksi focicsapat
Nem volt szép játék, de az eredmény szempontjából nem is volt elvárás.
Olvasói sztorik