Magyar foci

Megvan a magyar futballválogatott hivatalos Eb-felkészülési programja

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Két felkészülési mérkőzésnek is a Puskás Aréna ad otthont
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Két felkészülési mérkőzésnek is a Puskás Aréna ad otthont
Március 22-én játssza idei első felkészülési mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. Az MLSZ honlapjának szerdai híre szerint ezen a napon Marco Rossi együttese a szintén Európa-bajnoki résztvevő Törökország ellen lép pályára a Puskás Arénában.

Március 26-án Koszovó következik, szintén hazai pályán. Az Eb-t megelőző utolsó előtti felkészülési ellenfél Írország lesz, mellyel Dublinban, az Európa Liga döntőjének is otthont adó, ötvenezer néző befogadására alkalmas Aviva Stadionban mérkőzik meg a magyar együttes június 4-én.

Az ellenfelek kiválasztásánál azt is figyelembe kellett vennünk, hogy egyáltalán mely csapatok elérhetőek egy-egy felkészülési mérkőzésre és közülük ki az, aki akar is játszani velünk

– idézte az mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt.

„A most említett három ellenfél közül egyértelműen Törökország a legerősebb: egységes és jó csapata van topbajnokságokban játszó játékosokkal. Játékerejüket tekintve nagyjából ugyanolyan erősek, mint Eb-csoportellenfeleink közül Svájc vagy Skócia. Koszovó és Írország ugyan némileg gyengébbnek mondható, de velük kapcsolatban részünkről nem a taktikai szempontokon, a játékrendszeren volt a hangsúly, hanem azon, hogy fizikális focit játszanak, amivel a már említett két Eb-ellenfelünk esetében a kontinenstornán is találkozni fogunk, így ez a két mérkőzés is ideálisan járul majd hozzá a felkészülésünkhöz.”

A szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor Dárdai Márton márciusban a keret tagja lesz, nagy változásokat azonban nem tervez a meghívandó labdarúgók tekintetében.

Magyarország a június 14-én kezdődő Eb-n a skótok és a svájciak mellett a házigazda németekkel találkozik a csoportkörben.

Olvasói sztorik