Magyar foci

Hét fiatal magyar futballistát látott vendégül az FC Barcelona

Fcbacademy.hu
Fcbacademy.hu
Hét fiatal magyar labdarúgó töltött el több mint egy hetet az FC Barcelona edzőközpontjában, ahonnan nemcsak tapasztalatokkal, hanem életre szóló élményekkel tértek haza. A Barca által szervezett mérkőzéseken két magyar játékos is csapatkapitányként vezethette együttesét.

Borsos Bence, Herczeg Marcell, Kiss Benedek, Nasir Abdelaziz, Tóbiás Ábel, Tóth Géza és Walkó Milán az FC Barcelona exkluzív edzőtáborában vett részt január 20. és 29. között. A magyar labdarúgók esélyt kaptak arra, hogy megmutassák tudásukat a katalán klub szakemberei előtt. Az edzőtábort szemmel követte Sergi Barjuán, a Barca Academy sportigazgatója, Pau Casassa technikai igazgató és Bernat Villa, az európai, amerikai és afrikai régió vezetője.

A Barca Academy beszámolója szerint a klub világszerte működő akadémiáinak legjobbjai ebben a tíz napban az FC Barcelona edzőitől tanulhattak gyakorlatban és elméletben. A kiválasztott játékosok téthelyzetben is megmutathatták újonnan szerzett tapasztalataikat a La Masia és a Barca korosztályos csapatai ellen.

A mérkőzéseken a magyar akadémia két U11-es játékosát is kinevezték a csapatuk élére, Walkó Milánt és Tóth Gézát érte az a megtiszteltetés, hogy kapitányi karszalaggal vezényelhették a pályára saját korosztályuknak a legjobbjait.

Az edzőtábor talán legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott, amikor a játékosokat meglátogatta Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke, valamint Deco, a klub egyik legendája és jelenlegi sportigazgatója. Rajtuk kívül a klub másik korábbi klasszisával, Bojan Krkiccsel, jelenlegi futballkoordinátorral és Vitor Roquéval, a brazil támadójával is megismerkedhettek a játékosok.

Olvasói sztorik