Magyar foci

„Vignjevic, takarodj!” – az MTK egy korábbi újpesti vezérletével intézte el a lilákat

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az MTK 3-0-ra verte az Újpestet az NB I 18. fordulójában.

Az NB I első 2024-es gólját az ukrán-magyar kettős állampolgárságú Hej szerezte, aki Antonov szabadrúgása után fejelt az Újpest kapujába. Bő negyedórával később hasonló volt a forgatókönyv, ismét a korábban az Újpestben focizó Antonov volt az előkészítő, csak ezúttal a Diósgyőrből igazolt Jurina fejelt gólt azt kihasználva, hogy Molnár kapus és a belső védők nem értették meg egymást.

Az Újpest-szurkolókat felzaklatta csapatuk teljesítménye, úgyhogy a második hazai gól után zúgott a „Kurva gyenge!” a lelátóról, de kijutott a szidalmazásból a belga tulajdonosnak, valamint Nebojsa Vignjevic edzőnek is.

A lilák szurkolóinak egy része már ki sem jött a lelátóra a második félidőben, de sokat nem vesztettek vele, mert csapatuk továbbra is erősen felejthető produkciót vezetett elő.

Antonov viszont összehozta a mesterhármast gólpasszokból, az újabb kiváló beívelését Kocsis fejelte be közelről az 58. percben.

A vendégek egyedül egy szabálytalanság miatt érvénytelenített gólt tudtak felmutatni, az MTK úgy is simán nyert, hogy a harmadik gól után levette a lábát a gázpedálról.

Az Újpest legutóbb nyolc bajnokijából a hetediket veszítette el.

NB I, 18. forduló:

MTK Budapest – Újpest FC 3-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion
v.: Erdős
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis G. – Varju (Stieber, 79.), Kata, Horváth A. (Végh, 87.), Bognár, Antonov (Kovács P., 84.) – Németh K. (Kovács M., 84.), Jurina (Thiam, 87.).
Újpest: Molnár Zs. – Pauljevic (Radosevic, 66.), Anculasz, Hall, Tamás – Mack, Jevtoszki (Fehér, 66.) – Ganea (Simon K., 46.), Mörschel, Csoboth (Ambrose, 66.) – Sasere.
gól: Hej (20.), Jurina (36.), Kocsis G. (58.)
sárga lap: Németh (55.), illetve Hall (15.), Mörschel (55.), Radosevic (86.)

Olvasói sztorik