Magyar foci

„A fejlődésem érdekében meg kell tennem ezt a lépést” – Debrecenbe igazolt a Honvéd U21-es válogatott szélsője

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Már napok óta pletykáltak róla, és immár tény: Kocsis Dominik, az NB II-es Budapest Honvéd U21-es válogatott játékosa visszatér az NB I-be, és Debrecenben folytatja a pályafutását.

„Kocsis Dominik átigazolása része annak a stratégiának, amit 2022 őszén elkezdtünk, hogy több lehetőséget adjunk a saját nevelésű fiataloknak, építsük fel a játékosokat, majd utána értékesítsük őket, és azt is tegyük hozzá, hogy NB II-es szinten nagyon ritka egy ilyen értékű átigazolás.

Az elsődleges célunk továbbra is az, hogy az általunk nevelt tehetségeket a nemzetközi piacon értékesítsük, a mostani döntésnél azonban figyelembe kellet venni a klub anyagi helyzetét is, és azt, hogy ezeket a nehézségeket próbáljuk önerőből megoldani. Ráadásul a megállapodás szerint klubunk a továbbértékesítésből is részesül majd, a Debrecen pedig egy olyan klub, ami a nemzetközi szereplésért küzd, ami tovább növelheti a játékos értékét

nyilatkozta a Honvéd oldalán Kun Gergely ügyvezető.

A Transfermarkt adatai szerint a 21 éves Kocsis az NB II-ben 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett ősszel, ami nem túl veretes statisztika, hiszen a Honvédban kulcsembernek számított.

„Szinte még fel sem fogtam az egészet. Kedden búcsúztam el a társaktól, akikkel minden nap együtt nevettünk és akikkel rengeteg közös emlék köt össze. Nem is tudom még, milyen lesz a folytatás, azonban úgy gondolom, hogy a fejlődésem érdekében meg kell tennem ezt a lépést. Hálás vagyok azért, amit a klubtól kaptam, ezt sosem fogom elfelejteni” – nyilatkozta a játékos, aki összesen 63 tétmeccsen szerepelt a Honvéd felnőttcsapatában, és ezeken 4 gól, valamint 3 gólpassz került a neve mellé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik