Magyar foci

„Ha mi itt játszunk a Crvena zvezdával, a Dinamo Zagrebbel, a Slovannal, azok más hangulatú meccsek” – Kubatov közép-európai ligában gondolkodik

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

„Kicsi a piac. Kellene valami nagyobb piac, és arra az lenne a megoldás, hogy rövid bajnokságok vannak a környékünkön, és a topcsapatok elmennek, és rájátszást játszanak, és akkor ott megpróbálják összemérni az erőiket.

Gondoljunk bele, ha mi itt játszunk a Crvena zvezdával, a Dinamo Zagrebbel, a Ludogoreccel, a Steauával, a Slovan Bratislavával, azért azok más hangulatú meccsek

nyilatkozta az Inforádió Aréna című műsorában Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki már évek óta gondolkodik egy közép-európai liga elindításáról. Bár a nemzetközi porondon érdekelt csapatok így is nagyon sok meccset játszanak, Kubatov azt mondta, ha létrejönne egy regionális liga, akkor össze lehetne rakni a menetrendet úgy, hogy ne nőjön jelentősen a mérkőzésszám.

A Fradi első embere szerint a magyar szövetség támogatná az ötletet, de az még kérdéses, hogy a többi ország kirakatcsapatai hogy állnának ahhoz, hogy rövidítsék le a bajnokságot, hogy maradjon idő a közép-európai ligára is.

Mi azt fogjuk kezdeményezni az elkövetkezendő hónapokban, hogy ezekkel a vezető csapatokkal üljünk le egy munkacsoportban, és ott dolgozzuk ki, hogy meddig tudunk ebben eljutni. Nagyon meglepő volt, hogy az UEFA-ban leporoltak, és elővettek egy több mint tízéves tervet, ahol már ebben gondolkodtak. Ez azt jelzi, hogy van ennek létjogosultsága

Ez nemcsak ránk vonatkozik, hanem nyilván a Benelux országokra is, Skóciára, Írországra, ott is vannak olyan bajnokságok, ahol kellenének a minőségi meccsek, és jó lenne kimenni egy nagyobb piacra”.

Az FTC az elmúlt öt idényben egyaránt főtáblás volt a nemzetközi porondon, egyszer a BL-ben, háromszor az EL-ben, idén pedig a Konferencia Ligában, és a Fiorentina mögött csoportmásodikként tovább is jutott. A nyolcaddöntőbe jutásért az Olimpiakosz lesz a magyar bajnok ellenfele, a párharc február 15-én a görög csapat otthonában kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik