Magyar foci

500 ezer magyar futballdrukker igényelt jegyet a németek elleni Eb-meccsre

Illyés Tibor / MTI
A magyar szurkolók nem csupán a Puskás Arénát töltenék meg
Illyés Tibor / MTI
A magyar szurkolók nem csupán a Puskás Arénát töltenék meg
Hatalmas volt az érdeklődés a magyar szurkolók részéről a nyári Európa-bajnokság azon mérkőzéseinek belépőire, melyeken Marco Rossi tanítványai lépnek pályára.

A sorsolás után csütörtökön értesítették a drukkereket, hogy ki az, aki megvásárolhatja belépőit a találkozókra, az MLSZ az európai szövetségtől kérte ki az adatokat, amiből kiderült, hogy

a magyar válogatott kölni összecsapására Svájc ellen több mint 400 ezer, a két stuttgarti találkozó mindegyikére, Németország és Skócia ellen pedig több mint 500 ezer jegyigénylés futott be.

A kölni stadion befogadóképessége 43 ezer fő, míg a stuttgartié 51 ezer, viszont az érintett válogatottak drukkerei csak 10-10 ezer jegyet kaptak a találkozókra, a fennmaradó belépőkre pedig szerte a világból bárki – akár Magyarországról is – pályázhatott.

Az UEFA rendszerében a nyerteseknek január 31-ig van lehetőségük arra, hogy kifizessék belépőiket, és ha ezt nem teszik meg, akkor ezek a jegyek felszabadulnak, márciusban pedig újabb sorsolás dönt majd a gazdáikról.

A tornán Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.

(MTI)

Kapcsolódó
Újra megműtötték a magyar válogatott középpályást, veszélyben ez Eb-szereplés
Kalmár Zsolt felépülése további hónapokat vesz igénybe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik