Magyar foci

32 évesen visszavonult az NB I-es kapus, most spanyol élcsapatnak dolgozik

Illyés Tibor / MTI
Antal Botond kapus, még mezőkövesdi színekben
Illyés Tibor / MTI
Antal Botond kapus, még mezőkövesdi színekben
Több élvonalbeli klubban is szerepelt, megfordult fiatalon a Watfordnál, végül tavaly visszavonult az aktív labdarúgástól Antal Botond, a Kecskemét, a Diósgyőr és a Mezőkövesd egykori kapusa. Ugyanakkor tudatosan készült az edzői pályára, több diplomája is van, jelenleg pedig Kuvaitban, a spanyol Villarreal ottani akadémiáján dolgozik.

„Tavaly szeptemberben bontottam szerződést az előző csapatommal. Már évek óta tudatosan készültem a futball utáni életre, így ekkor elkezdtem nézelődni, és kaptam is egy lehetőséget Dél-Koreából. Ott töltöttem három hónapot egy angol futballakadémián, ahol edzőként dolgoztam. Most januárban pedig Kuvaitból kaptam egy olyan esélyt, amelyre azt mondtam, élnem kell vele” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak adott interjújában.

Azt mondta, sokszínű, nyitott embernek tartja magát, több szakirányt is célba vett, és majd az élet majd elrendezi, hogy melyik a számára igazi.

Edzősködését egy dél-koreai akadémián kezdte, ahol többféle korosztályban tartott edzést.

Egyszer csak csörgött a telefonom, a kuvaiti akadémia tulajdonosa hívott az önéletrajzommal, az ajánlásaimmal a kezében.

Közölte velem, hogy a profilom elnyerte a tetszését, beszéltünk fél órát telefonon, és felgyorsultak az események. Három nappal később már Kuvaitban voltam.”

A közel-keleti országban egy akadémia szakmai vezetőjeként, technikai igazgatójaként dolgozik, és napi szinten tartja a kapcsolatot a spanyol Villarreallal.

„Idén kétszer is megyünk Spanyolországba. Áprilisban a hangsúly a tapasztalatgyűjtésen lesz, az akadémistáink közelről is láthatják majd, milyen munka folyik az anyaegyesületnél” – mesélte.

Az interjúból még kiderül, hogy

  • milyenek a körülmények Kuvaitban,
  • hogy szerinte egy magyarnak mégsem az lenne az ideális célpont
  • és hogy el tudná-e képzelni magát akár évekig az arab országban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik