Magyar foci

Újra NB I-es csapathoz írt alá a korábbi EL-győztes támadó

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Jairo Samperio korábbi utánpótlás-válogatott spanyol támadóval erősített az OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry labdarúgócsapata. A klub szerdán honlapján jelentette be a 30 esztendős futballista szerződtetését, aki hazájában a Racing Santandernél, a Las Palmasnál és a Malagánál játszott, a Sevillával Európa Ligát nyert 2014-ben, de megfordult a német Mainzban és Hamburger SV-ban is.

Samperio 2022-ben igazolt Magyarországra, a Budapest Honvédnál próbált szerencsét, majd a nyáron távozott, azóta nem volt klubja. A tabella 10. helyén álló Mezőkövesdre pedig szabadon igazolható játékosként csatlakozott.

A csatár a spanyol első osztályban 62 találkozón 6 gólt szerzett, míg a német élvonalban 72 meccsen 11 gól fűződik a nevéhez. A Honvédban 17 meccsen 4-szer volt eredményes, az Európa Ligában pedig 13 meccsen egyszer talált a kapuba.

A Kisvárda a horvát Andrija Filipovic érkezését jelentette be. A 26 éves támadó a törökországi Sidében csatlakozott a kerethez, ahol az NB I sereghajtója téli felkészülését tölti.

Új játékosunk több szerepkörben is bevethető, ez is amellett szólt, hogy megszerezzük őt. Olyan ballábas játékosról van szó, aki a pontrúgások elvégzésénél is veszélyes, ilyen futballistára is szükségünk van ahhoz, hogy hatékonyabbak legyünk

– idézte a holnap Révész Attila sportigazgatót.

Filipovic másfél évet pallérozódott a Juventus utánpótláscsapatában, kölcsönben megfordult a szintén olasz Speziánál, majd a Siena csapatánál is. Ezt követően visszatért Horvátországba, majd Hollandiában és Albániában is játszott, az utóbbi két évet pedig Kazahsztánban töltötte.

Kapcsolódó
Az utolsó pillanatban hiúsult meg az Újpest átigazolása, hoppon maradt az NB I-es csapat
Csak néhány napon múlt, hogy nem sikerült szerződtetni a szerb középhátvédet, akit kiszemelt a klub.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik