Magyar foci

Hajnal a Fradi új igazolásáról: Nagyszerű focista válhat belőle, ezért mindent megtettünk, hogy nálunk kössön ki

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Edgar Szevikjan remekül beleillik a Ferencvárosba, jelentős potenciált látunk benne és nálunk kiváló labdarúgóvá fejlődhet – jelentette ki Hajnal Tamás sportigazgató abban az interjúban, amelyet a moszkvai Szport Ekszpressznek adott, miután az FTC leigazolta a négyszeres örmény válogatott középpályást az orosz élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodtól.

A megfigyelő-hálózatunk sok bajnokságot és játékost követ, azoknak a profiloknak megfelelően, melyeket összeállítunk. Edgar jól illeszkedik hozzánk, nagy potenciál van benne a fejlődésre, nagyszerű focista válhat belőle, ezért mindent megtettünk, hogy nálunk kössön ki

– idézte az Üllői 129 nevű ferencvárosi portál Hajnalt, aki hozzátette, a korábbi években kiderült már, hogy az FTC-ből lehet topbajnokságba szerződni.

A Szport Ekszpressz megszólaltatta a Nyizsnyij Novgorod vezérigazgatóját, David Melik-Huszejnovot is, aki elmondta: „a tárgyalásokon abban egyeztünk meg, hogy a játékos következő eladásának vételárából hét százalék a mi klubunkat illeti meg. A tranzakció összege 1,2 millió euró volt”.

A 22 éves Szevikjan Moszkvában született, ő maga örmény-orosz kettős állampolgár. A Lokomotiv Moszkvában kezdett el futballozni, ahonnan 16 évesen a Levante együtteséhez került. A spanyol klub második csapatában két év alatt 44-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon összesen négyszer volt eredményes. Spanyolországban az első csapatban is bemutatkozhatott, majd a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt.

Oroszországban 40 mérkőzésen kapott szerepet, nyolc gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd úgy döntött: az örmény nemzeti csapatot választja. Az örmény felnőttválogatottban 2023 őszén mutatkozott be, azóta négyszer húzhatta magára a címeres mezt.

A játékost 2025 nyaráig kötötte megállapodás az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki a Ferencváros.

A sorozatban ötször magyar bajnok Ferencváros a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszának első körében – melyben a nyolcaddöntőbe jutás a tét – a görög Olimpiakosszal csap össze február 15-én idegenben, egy héttel később pedig a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik