Magyar foci

Rossi: Elek Gábor és Varga Zsolt a maximumot érték el, a válogatottal mi még messze vagyunk ettől

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Tarolt a magyar futballválogatott az Év Sportolója Gálán: Szoboszlai Dominik lett az Év sportolója, Marco Rossi az Év edzője, a válogatott pedig az élen végzett a hagyományos csapatsportágakban.

Rossi megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal Varga Zsoltot, a világbajnoki címet nyerő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, valamint Elek Gábort, az FTC-t BL-döntőbe vezető kéziedzőt előzte meg, aki a nyár óta már az Esztergomi Vitézek csapatát irányítja a másodosztályban.

Rossi a Sportálnak azt nyilatkozta, már azt is megtiszteltésnek élte meg, hogy bekerült a jelöltek közé.

Az egyik kollégám világbajnok lett a saját sportágában, a másik a Bajnokok Ligájában szerzett ezüstérmet. Elek Gábor és Varga Zsolt a maximumot érték el, vagy legalábbis közel voltak hozzá, a futballban mi még messze vagyunk ettől.

A legnagyobb tett, amit már közösen elértünk, az a futball-láz visszaadása a magyaroknak. Bízom benne, hogy ez a további években is velünk lesz, mert az azt jelentené, hogy az eredmények továbbra is jönnek” – mondta a kapitány.

Rossi vezetésével a magyar csapat sorozatban harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra (ebből másodszor az olasz mesterrel), és a nyári tornán a házigazda Németországgal, valamint Svájccal és Skóciával találkozik a csoportban.

Olvasói sztorik