Magyar foci

Már nem csupán pletyka: a góllövőlista éllovasa a Ferencvároshoz igazolt

A címvédő Ferencváros szombaton leigazolta a labdarúgó NB I góllövőlistáját vezető Kenan Kodrót.

A fővárosi klub honlapja az átigazolás részleteiről nem számolt be, így nem derült ki, hogy a Fehérvár mekkora összeget kapott a játékosért, illetve a 15-szörös bosnyák válogatott támadó mennyi időre írt alá a zöld-fehérekhez.

Kodro az őszi szezonban 11-szer volt eredményes, így háromtalálatnyi előnnyel vezeti a góllövőlistát. Leigazolása azt jelenti, hogy az előző idényben gólkirály Varga Barnabás mellett az új rangsor éllovasa is az FTC labdarúgója.

A Konferencia Liga kieséses szakaszában a görög Olympiakosz elleni párharcra is készülő magyar bajnoknak Habib Maiga után Kodro a második téli igazolása.

A Spanyolországban született futballista az Osasuna színeiben mutatkozott be a spanyol élvonalban, később a Mainznál szerepelt a Bundesligában. Ezt követően megfordult a svájci Grasshoppers, a dán Köbenhavn csapatánál, mielőtt visszatért Spanyolországba az Athletic Bilbaóhoz.

A Fehérvár 2021 nyarán igazolta le Kodrót, aki édesapja, Meho Kodro szövetségi kapitányi menesztése után lemondta a válogatottságot.

Kenan Kodro a jelenlegi szezonban.
Kapcsolódó
Fehérvárról igazolhat magának csatárt a Ferencváros?
Az NB I góllövőlistájának első helyezettjét nézte ki magának a címvédő.
Olvasói sztorik