Magyar foci

Kubatov Gábor: Látszik, hogy nem annyira értek a futballhoz

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Megtartotta hagyományos évértékelőjét Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

A zöld-fehérek vezetője elárulta, hogy nehéz volt számára is a 2023-as év, de a sok edzőváltást is sikerült átvészelni és a Konferencia Liga-csoportból is összejött a továbbjutás. Az edzők kapcsán megjegyezte, reméli, Máté Csabát továbbra is barátjaként tartja számon.

Sokan megszokták a jót, de nekem sosem elég jó, ami van. Egy ilyen csoportól továbbjutni, persze óriási dolog. A hullámzó teljesítmény ellenére sikeres évünk volt. Sztanyiszlavnál érezhető volt, hogy fogy körülötte a levegő az öltözőben. Hoztunk 4-5 új játékost és gondoltuk ezzel majd változik a légkör. Azt nem gondoltam, hogy ezeket nem fogja játszani

– mondta Kubatov.

„Csaba esetében azt kellett mérlegelni, hogy a Fradinál mindig eggyel nagyobb méretű edző kell, ez azért fontos, hogy az edző ambíciója húzza fel a csapatot. Csaba pont hozzánk mérhető volt, nem kisebb, de nem is nagyobb. Nagyon nehéz döntés volt. Jó lenne, ha 20 évig ugyanazzal az edzővel dolgozhatnánk és nem kellene váltani.”

A Fradi elnöke szerint jól sikerültek a nyári erősítések, kiemelte Cebrail Makreckis, Mohammed Abu Fani és Mohamed Alí Ben Romdhane kvalitásait is. Eközben azonban nem feledkezett meg a magyarokról sem, a kapus Varga Ádám, a fiatalon egyre többet játszó Katona Bálint és a nyáron Frankfurtba igazoló Lisztes Krisztiánt is dicsérte.

Szeretem a magyar fiainkat, Katonát, Varga Ádámot, Lisztest, Varga Barnát. Én voltam az utolsó, aki igent mondott Varga Barnára. Ebből is látszik, hogy nem annyira értek a futballhoz. Szerencsére rábeszéltek. Nélküle nem olyan a csapatunk, mint vele.

Kubatov arról is beszélt, hogy a válogatottnak is ugyanannyira drukkol, mint a Fradinak, sőt a 68 ezres Puskás Aréna helyett 80 ezresre vágyna. A saját klubjával kapcsolatban a jövőt illetően is határozottan foglalt állást:

„A Bajnokok Ligájára vágyom. Az a zene van a fülemben, azt akarom hallgatni. A BL-re vágyom mindenáron.”

Olvasói sztorik