Magyar foci

Dárdai arról, hogy mindhárom fiát pályára küldte: Okoskodók mindig vannak, de meg kell nézni, hogy teljesítettek a fiúk

Soeren Stache / dpa Picture-Alliance via AFP
Soeren Stache / dpa Picture-Alliance via AFP

Semmi különlegeset

– ezt felelte Dárdai Pál, amikor a Sportal újságírója arról faggatta, mit érzett, amikor az ősszel mindhárom fia, Palkó, Márton és Bence is pályán volt a német másodosztályban szereplő Herthában. Ezután kifejtette, hogy az ő családjában ez a szituáció tulajdonképpen megszokott.

„Édesapám futballozott együtt a bátyjával, én az öcsémmel, voltam az édesapám játékosa, mindhárom fiamnak voltam már korábban is az edzője. Nálunk ez a helyzet majdhogynem természetes. Arról nem szólva, hogy nekik ártanék a legtöbbet, ha úgy raknám be őket a csapatba, hogy nem szolgáltak rá a bizalomra.

Okoskodók mindig vannak, de meg kell nézni, hogyan teljesítettek a fiúk. Aki meg gonosz, egyszerűen nem érdekel

– mondta a berliniek vezetőedzője, aki szerint Márton fia az összetartó erő, Bencét már sokan várták az első csapatba, Palkó pedig jól kezdte a szezont, de elszakadt a bokaszalagja, műteni kellett, a kiesése pedig nagy érvágás volt.

Dárdai az interjúban arról is beszélt, hogy ő a kezdetektől azt mondta, reálisan a harmadik, azaz osztályozót érő helyre érhetnek oda a szezon végén, ezt most is tartja. Azt várta, hogy 27 ponttal zárják az őszt, 25-öt gyűjtöttek eddig, úgy érzi, nagyjából a helyükön vannak. Amit pedig többször kiemelt, az a csapatszellem, sok a fiatal, a játékosok szívesen edzenek, csak olyanok alkotják a keretet, akik a Herthában akarnak futballozni. Viccesen azt is megjegyezte, hogy ha a felesége tíz napra Magyarországra utazna, beköltözne az edzőközpontba, olyan jól érzi magát.

Amikor először megmentettem az együttest a kieséstől, akkor volt olyan remek légkör, mint mostanság

– mondta, és kiemelte, hogy jó a kapcsolat a szurkolók és a csapat között, illetve, hogy azért is szeretné, ha a Hertha kiharcolná a feljutást, mert akkor nem kapkodnák szét a keretet, egyben tudná tartani ezt a mostani társaságot.

Szóba került az is, hogy nemrég Marco Rossi és Dárdai Márton elbeszélgettek a magyar válogatott kapcsán. A játékos eddig csak a német utánpótláscsapatokban szerepelt címeres mezben, de Rossi szerint pozitív beszélgetést zártak.

„Úgy hallottam, jól sikerült. Kulturált, pozitív hangulatú beszélgetés volt, hogy mi lesz a folytatás, majd kiderül. Azt is elmondtam már százötvenszer, hogy a pályafutásukkal kapcsolatos döntéseket a fiúk hozzák meg. Az ő életük, az ő karrierjük, a szüleik nem szólnak bele” – mondta Dárdai Pál, aki nagyon büszke lesz, ha márciusban esetleg két Dárdai is pályára lép a magyar válogatottban, de ha nem, akkor sem történik tragédia, az a lényeg, hogy egészségesek legyenek.

Olvasói sztorik