Magyar foci

Révész Attila izomból beleszállt az MLSZ-be

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

A Kisvárda FC sportigazgatója szókimondó nyilatkozatot adott az nb1.hu-nak, amelyben főképp a közszájon forgó nevén „fiatalszabályt”, avagy az Magyar Labdarúgó Szövetség fiatal magyar labdarúgók pályára lépését segítő pénzügyi támogató rendszerét kritizálta.

Révész Attila ilyen kijelentéseket tett:

  • A NB I utolsó őszi fordulójában játszott Kisvárda FC -Újpest FC 4-0 kapcsán: „A srácoknak is mondtam, hogy ha nálunk játszik a két fiatal, az Újpestnél egy sem, akkor nagy valószínűséggel fordított eredmény születik, még ha nem is ilyen nagy különbségű.”
  • „Mi teljesítettük a penzumot, szinte egész évre megvan a fiatalszabályra vonatkozó elvárás, ezért a bajnokság nekünk tavasszal kezdődik. Eddig a pénzért játszottunk, mivel a szabálynak meg kellett felelni.”
  • „A fiatal játékosok kötelező szerepeltetése egy halom más dologban gondot okozhat. Elsősorban abban, hogy olyan profi játékosok ülnek a kispadon érdemtelenül, akik, ha játszanának, pénzt keresnének, piacképesebbek maradnának, adott esetben a válogatottban több szerephez juthatnának. De a fiatalszabály miatt a klubjuk mellőzi őket, ez bennük elégedetlenséget szül, feszültségek alakulnak ki. Azok a játékosok, akik szintén így éreznek, egy csoportba kerülnek, és innentől már nemcsak az edző, hanem az egész klub, az egész világ az ellenségükké válik.”
  • „Nyilván az MLSZ-ben ezt nem szakmailag vizsgálják, mert nincsen azok között hozzáértők, akik ezt a döntést meghozzák. Nincsen olyan személy, aki korábban klubvezető vagy szakmai vezető volt, és a saját bőrén tapasztalta meg (a fiatalszabály nehézségeit – a szerk.), ezért szakmai hozzáértésről nem beszélhetünk.”
  • „Az MLSZ nem befogadó az NB I-es csapatok véleményére. Volt három bizottsági ülés, előkészítő ülés, és a szövetségben egyénileg, központilag döntik ezt el.”

A teljes interjú itt olvasható el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik