Magyar foci

Három játékos távozik, az ügyvezető lemondott – közleményt adott ki a Haladás

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A kialakult pénzügyi helyzet miatt három labdarúgó, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán – élve jogi lehetőségével – szerződést bontott a Szombathelyi Haladással és máshol folytatja pályafutását, adta hírül a klub.

A közleményből az is kiderül, hogy Séllei Árpád ügyvezető benyújtotta lemondását, melyet hivatalosan legkorábban a januári taggyűlésen fogadhatnak el.

A Haladásnál december 20-án, szerdán tartottak informális egyeztetést a közelmúltban kialakult pénzügyi helyzet miatt. A tulajdonosok meghallgatták az ügyvezetők helyzetjelentését és beszámolóját, valamint a Felügyelő Bizottság beszámolóját a lefolytatott adatbekérés eredményéről, és ennek alapján megállapították, hogy a tervezett árbevétel – reklámbevétel – elmaradása és kiesése okozta a pénzügyi helyzet kialakulását.

A közlemény szerint a társaság pénzügyi helyzete belátható időn belül helyreállítható és a további bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub következő évi licenckérelmének feltételeit.

A kisebbségi tulajdonosok a klubot és a többségi tulajdonost a helyzet megoldásában elvi támogatásukról biztosították. Homlok Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 10 évben, mióta a klub életében, mint támogató aktívan részt vesz, már voltak nehéz pénzügyi helyzetek, de a Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani.

17 lejátszott mérkőzés után a Haladás csak a 13. a másodosztályban, három ponttal van az osztályozós helyek előtt.

Kapcsolódó
Műtötték a magyar válogatott játékost, közölték, mennyit kell kihagynia
Kalmár Zsolt egy rossz mozdulat miatt sérült meg.
Olvasói sztorik