Magyar foci

Simán verte a tavalyi ezüstérmest a Puskás Akadémia

Vasvári Tamás / MTI
A felcsúti Nagy Zsolt kétszer is eredményes volt
Vasvári Tamás / MTI
A felcsúti Nagy Zsolt kétszer is eredményes volt
A Puskás Akadémia hazai pályán 3-0-ra legyőzte a legutóbbi kiírásban ezüstérmes Kecskemétet az NB I 16. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Küzdelmes és sok szabálytalansággal tarkított első húsz percet követően a Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést Colley révén (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, Varga Bence bravúros védésekkel tartotta meccsben a pontatlanul játszó Kecskemétet.

Hatalmas vendég ziccerrel kezdődött a második félidő, ami jelezte, a kecskemétiek nem mondtak le a pontszerzésről. A Puskás csak elvétve tudott kiszabadulni a szorításból, mégis növelte előnyét, mert a válogatott Nagy Zsolt kihasználta, hogy fellazult a kecskeméti védelem (2-0).

Kétgólos hátrányban is ment előre becsülettel a vendégcsapat, de nem volt esélye a gólszerzésre. A végén még Nagy kihagyott egy büntetőt, de a kapusról kipattanó labdát a hálóba lőtte, ezzel kialakítva a 3-0-ás végeredményt

NB I, 16. forduló

Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 3-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző
v.: Karakó
Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewil – Corbu (Pál, 92.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 80.), Levi (Plsek, 80.), Nagy Zs. (Markgráf, 92.) – Colley (Gruber, 85.)
Kecskemét: Varga B. – Iyinbor (Nagy O., 76.), Belényesi, Szabó A. – Szűcs K., Meszhi (Zsótér, a szünetben), Vágó, Matheus Leoni (Pálinkás, 85.), Zeke – Szendrei Á. (Tóth B., a szünetben), Horváth K. (Kiss B., 89.)
gól: Colley (22.), Nagy Zs. (69., 89.)
sárga lap: Favorov (18.), Soisalo (72.), illetve Horváth K. (27.), Vágó (54.)

(MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik