Magyar foci

Marco Rossi az Eb-sorsolásról: Arról álmodunk, hogy továbbjutunk a csoportból

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Abban mindenki egyetértett, hogy a továbbjutás nem reménytelen, Nagy Ádám azt is kimondta, hogy akár a csoportelsőségért is mehetünk.

Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, előzetesen két csapatot szeretett volna elkerülni: az olaszokat, akik le tudták győzni a közelmúltban a magyarokat, illetve Angliát, mert biztosan revánsra készültek volna a legutóbbi eredmények miatt.

„Papíron néhány csoport nehezebb, mint a mienk. De a németek ellen játszani, amikor rendező, nem lesz egyszerű. Fantasztikus játékosok, nagyszerű kapitány, nehéz lesz ellenük. Arról álmodunk, hogy továbbjutunk a csoportból. Tudjuk, kik vagyunk, hol állunk, és muszáj fejlődnünk. De már senki sem mondhatja azt, hogy legyőz bennünket – számunkra ez nagy eredmény. Ám nagy terhet nem rakhatunk a játékosaink vállára” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke úgy fogalmazott, az a legfontosabb, hogy egyenes ágon kijutottunk az Európa-bajnokságra.

„A korábbi Eb-selejtezőkre vigaszágon kerültünk ki, most viszont már tudjuk, kikkel játszunk, fel tudunk készülni. Bízunk benne, hogy a szakemberek megoldják a feladatot és továbbjutunk a csoportból. Remélem, a pozitív meglepetés-sorozat folytatódik majd.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár, így felelt:

Úgy érzem, minimumnak a csoportból való továbbjutást kell kitűzni, aztán majd meglátjuk.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa úgy vélte, az előző Eb-hez képest kevésbé kerültünk gyilkos csoportba.

„Nem menne csodaszámba, ha sikerülne kivívni a továbbjutást. Nem vagyok elégedetlen, még akkor sem, ha a rendező németek is a mi csoportunkba kerültek.”

Nagy Ádám, a Pisa középpályása nem akart állást foglalni, hogy most örül ennek a sorsolásnak vagy sem.

„Ha reálisan nézzük, vannak erős és kevésbé erős csoportot, mi egy abszolút közepesbe kerültünk. Örülök, hogy a németekkel vagyunk, mert revánsot vehetünk. Az első meccsünk Svájc ellen lesz, nekem van már tapasztalatom velük, azóta jócskán megváltozott mindkét csapat. Az egy nagyon jó mérkőzés lesz, fel tudunk készülni. Az utolsót a skótok ellen vívjuk, őket úgy ahogy ismerhetjük, tudjuk, milyen játékerőt képviselnek.

Összességében három nagyon jó meccset várok, és ha elhisszük magunkról, van keresnivalónk, és akár a csoportelsőségért is mehetünk.

Fiola Attila, a Fehérvár védője nem volt elégedetlen.

„A németek a házigazdák, volt mostanában jó élményünk ellenük. Meglátjuk, hogy hazai pályán sokkal jobban teljesítenek-e majd, mint az elmúlt időszakban. A másik két kalapból erős csapatot kaptunk: a skótok fizikálisan rendben vannak, Svájcot pedig nem kell bemutatni. Öt éve játszottunk ellenük, sok sikerélményünk nem volt.

Zsinórban ez lesz a harmadik Európa-bajnokságunk, jó a csapategységünk, pozitívan várjuk a következő időszakot, reméljük, szép eredményeket érünk el.

Bolla Bendegúz, a Servette játékosa úgy fogalmazott, különösebben nem vágyott Svájcra.

„De ha már így alakult, kíváncsian várom, biztosan jó meccs lesz ellene. Összességében nem rossz a csoport, alakulhatott jobban is. Szeretnénk továbbjutni.”

A beosztás

A csoport: Németország, Magyarország, Skócia, Svájc
B csoport: Spanyolország, Albánia, Horvátország, Olaszország
C csoport: Anglia, Dánia, Szlovénia, Szerbia
D csoport: Franciaország, Ausztria, Hollandia, A Liga győztese (lengyel/wales/finn/észt)
E csoport: Románia, Belgium, Szlovákia, B Liga győztese (izraeli/bosnyák/ukrán/izland)
F csoport: Portugália, Törökország, Csehország, C Liga győztese (grúz, görög, kazah, luxemburgi)

 

A magyar csapat csoportmérkőzései:
2024. június 15., Köln: Magyarország – Svájc
2024. június 19., Stuttgart: Németország – Magyarország
2024. június 23., Stuttgart: Skócia – Magyarország

Kapcsolódó
Megvan az Eb-sorsolás, ismét összekerültünk a németekkel
Milyen álma lesz Marco Rossinak az A csoportot böngészve?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik