Magyar foci

Kritika az NB I-nek a korábbi válogatott játékostól: alacsony minőségű külföldiek, gyenge magyar fiatalok

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Nyár óta nincs csapata Koman Vladimirnek, akkor bontott szerződést a 34 éves játékossal az élvonalba feljutó Diósgyőr.

Az elválásról Koman a Büntető.com-nak adott interjúban azt mondta, a klub korrekt volt vele, „azonban ebben a sportágban sokszor a vezetőedző szava nagyban befolyásolja a játékosok sorsát. Itt is valami ilyesmi történt.”

A 36-szoros válogatott középpályás figyelemmel kíséri az NB I-et, és úgy látja, az élvonal idén alacsonyabb színvonalat képvisel.

Alacsony minőségű külföldieket látok és gyenge fiatalokat. Biztos, hogy nem segít az sem, hogy mindenféle szabályokkal támogatva és védve vannak, nem készülnek fel a profi életre, a harcra. Nem azért kerülnek be sokszor a csapatba, mert annyira jók, hanem mert a klubjuk pénzt kap értük. Amit a leginkább fájlalok, hogy egyáltalán nem éhesek, kényelmesen megvannak a komfortzónájukban

Koman nem csak a fiatalszabályt kritizálta, hanem azt sem tartja jó iránynak, hogy rengeteg a külföldi, és úgy fogalmazott, „lassan már itthon is légiósnak számítanak a magyarok.”

A játékos megfordult Olasz-, Francia-, Orosz-, Törökországban, Iránban, az Egyesült Arab Emírségekben és Indiában is, és úgy érzi, mindent kihozott a pályafutásából, egyedül azt sajnálja, hogy az U20-as válogatottal elért vb-bronzérem után nem jött össze a liverpooli szerződés, pedig az angol klub érdeklődött iránta.

„A karrieremet én alakítom, minden döntést én hoztam meg és hiszem, hogy minden úgy történt, ahogyan történnie kellett. Ennek köszönhetem, hogy gyönyörű családom van és rengeteg helyen megfordulhattam a világban. Mindig azt tartottam szem előtt, hogy nekem és nekik is jó legyen. Nem tartozom senkinek elszámolással” – tette hozzá Koman, aki elismerte, szokott már a visszavonulásra gondolni, de még szeretne játszani.

Olvasói sztorik