Magyar foci

Bolgár-magyar: az újonnan bedobott város polgármestere nézők előtt rendezné meg a meccset

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) három nappal a magyarok elleni Eb-selejtező előtt még nem tudta megszülni, melyik városban rendezzék meg a meccset. Szófia és Plovdiv már korábban kiesett a lehetséges opciók közül, majd hétfőn jött az ötlet, hogy Kardzsali lehet a befutó.

A Sportal nevű bolgár portál ugyanakkor azt írja, Kardzsali polgármestere jelezte, hogy nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy csütörtök este Eb-selejtezőre kerülne sor az Arda Arénában.

Erol Mümün a Facebookon közzétett bejegyzésében megemlítette, ha megrendezhetik a mérkőzést, az ünnepi esemény lenne a város és a régió számára.

Ezért határozott véleményünk, hogy a mérkőzést nem szabad üres lelátók előtt lejátszani. Válogatott labdarúgócsapatunk, függetlenül attól, hogy melyik városban játszik, megérdemli a bolgár szurkolók teljes támogatását. Ezt várja a város összes futballszurkolója is

– írja a polgármester, ez pedig azért is váratlan fordulat, mert egészen eddig zárt kapus találkozóról volt szó.

A labda mindenesetre a bolgár szövetség térfelén pattog, de a helyszínmódosításra még az Európai Labdarúgó Szövetségnek is rá kell bólintania.

A magyar válogatottnak egy pontot kell szereznie a csoport utolsó helyén álló bolgárok ellen, hogy sorozatban harmadszor is kijusson az Európa-bajnokságra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik