Magyar foci

Két gólt is elvett a VAR, kikapott a ZTE

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Az MTK 2-0-ra legyőzte a vendég ZTE-t az NB I 13. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A fővárosiak öt nyeretlen meccs után győztek ismét.

Kiegyenlített első félidőt láthatott az Új Hidegkuti Nándor Stadion közönsége. Az első negyedórában valamivel a zalaegerszegiek voltak meggyőzőbbek, később azonban az MTK támadásaiban volt nagyobb veszély, olyannyira, hogy egy ízben a felső léc mentette meg a vendégeket a góltól.

A 60. percig nem sikerült betalálni, de aztán felpörögtek az események. Előbb Antonov jobb oldali szögletét Kocsis csúsztatta a kapu jobb oldalába – ezzel szerzett vezetést az MTK (1-0).

Aztán a videobíró lett a főszereplő: a 73. percben Mance fejese a jobb bal kapufáról vágódott a gólvonal mögé, de hiába örültek a vendégek, a VAR úgy ítélte meg, a játékos a saját kezére fejelte előbb a labdát, így a találatot érvénytelenítette.

Szinte az ellenakcióból növelte előnyét az MTK, Bognár ziccerét még védte Dombó, de a kipattanót Bognár eljuttatta Thiamhoz, aki nem hibázott (2-0).

A 90. percben Safronov fejese a gólvonal mögé pattant, de hiába a sok kameraállás, a VAR szerint ez sem volt bent…

A vége 2-0-s hazai siker lett, az MTK szeptember 23-a óta először nyert a bajnokságban.

NB I, 13. forduló

MTK Budapest – ZTE FC 2-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion
v.: Káprály
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Kosznovszky, 62.), Thian, Végh, Antonov (Vadnai, 92.), Kovács M. (Spalek, 62.) – Bognár – Molnár R. (Richlord, 74.)
ZTE: Dombó – Huszti, Evangelu, Szafronov, Csóka – Sankovic, Bedi (Várkonyi, 80.) – Mim (Ubochioma, a szünetben), Croizet, Sajbán (Spoljaric, 65.) – Mance
gól: Kocsis (60.), Thian (78.)
sárga lap: Kovács M. (17.), illetve Huszti (44.)

Olvasói sztorik