Magyar foci

Szoboszlai arról beszélt, mit jelent neki a válogatottban játszani

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Más, amikor egy sportoló a saját hazájáért játszik, a többi közt erről is beszélt Szoboszlai Dominik az InStyle Mennek adott interjújában. A Liverpool középpályása elmondta, ő már az első pillanattól kezdve be akarta bizonyítani, nem véletlenül igazolta le a Premier League-ben szereplő csapat.

Nem szerettem volna, hogy azt gondolják, jött egy magyar játékos, akit azért vettek, mert az egész középpálya kicserélődött az előző szezonokhoz képest. Meg akartam mutatni, hogy ha még mindig az a középpálya lenne, akkor is én játszanék

– mondta a Poolban két-két gólnál és gólpassznál járó Szoboszlai, és elárulta azt is, edzője, Jürgen Klopp érti és szereti is a viccet, kapható a poénkodásra, ugyanakkor megköveteli játékosaitól a koncentrációt és azt, hogy minden mérkőzést komolyan vegyenek, bárki is az ellenfél.

Megkérdezték tőle azt is, más érzés-e a Liverpoolban és a válogatottban pályára lépni.

Más, amikor a saját hazádért vagy országodért játszol. Tudjuk jól, hogy az egész világon mennyi Liverpool-szurkoló van, a stadionban éppen 54 ezer, és még nézik a meccset – mondjuk azt – egymillióan. A válogatottban viszont tizenegyen vagyunk, vagy éppen tizenhatan azon a mérkőzésen, tízmillió magyarért játszunk

– mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

A Liverpoolra a napokban a Toulouse elleni Európa Liga-mérkőzés, valamint a Brentford elleni bajnoki vár. Szoboszlai ezeket követően csatlakozik a magyar válogatotthoz, amely előbb Bulgáriában játszik, majd a Puskás Arénában  fogadja Montenegrót az Európa-bajnoki selejtezőben. Ha a csapat a két meccsen szerez egy pontot, már biztosan kijut a németországi Eb-re.

Kapcsolódó
Egypontnyira az Eb, de kulcsdarabok hiányoznak Marco Rossi kirakósából
Marco Rossinak fájhat a feje: bár minden szövetségi kapitány rendszeresen megküzd a keret-összeállítási gondokkal, a magyar szakvezetőnek a Bulgária és Montenegró elleni Eb-selejtezők előtt különösen sok problémája van.
Olvasói sztorik