Magyar foci

Csak semmi nyafogás! – Csertői már idén kihozná a maximumot a Honvédból

Amit korábban már megírtunk, azt a Budapest Honvéd hivatalosan is megerősítette: a másodosztályban szereplő kispesti futballcsapat új edzője Csertői Aurél lett.

„Olyan edzőt kerestünk, aki jellemzően hosszabb ideig dolgozott egy-egy klubnál, hiszen ez stabil személyiségre utal, nekünk pedig ebben a helyzetben stabilitásra és pontokra van szükségünk. Csertői Aurél tapasztalt szakember, bízunk benne, hogy nálunk is sikeres lesz. A klub stratégiája az edzőváltás ellenére sem változik, Csertői Auréllal szemben is elvárás a fiatalok beépítése” – mondta Kun Gergely ügyvezető.

Hozzátette, hogy amikor egy klub rövid idő alatt sokszor kényszerül edzőváltásra,, akkor mélyebb elemzésre is szükség van a háttérben húzódó problémák azonosítására, amely folyamatosan zajlik.

Az 58 éves Csertői több mint 20 éve edzősködik, eddig 374 NB I-es és 124 NB II-es találkozón ült eddig a kispadon.

A Fehérvárral Magyar Kupát nyert és harmadik lett a bajnokságban, majd a Haladással is bronzérmet szerzett (a klubtörténelemben először), a Paksot kétszer az ötödik helyig vezette, míg a Gyirmótot feljuttatta az NB I-be, sőt a 2017-2018-es szezon végén az MLSZ Rangadó díjátadó gáláján az év első osztályú edzőjének válaszották.

Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ez a szituációt kell megoldani

– mondta.

„Remélem, hogy az évből hátralevő négy meccsből kihozzuk a maximumot, ami megelégedéssel tölt el minket, a klubot, a szurkolókat. Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre. A Honvéd egy tradicionális egyesület, egy komoly brand, jelentős közönséggel, így még nagyobbak a követelmények, mindenkinek meg kell érteni, hogy felelősséggel tartozunk a klub felé.”

Kapcsolódó
Megvan, kinek kellene kirángatnia a gödörből a Honvédot
Lapértesülések szerint Csertői Aurél veszi át a kispesti csapat irányítását.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik