Magyar foci

A magyar foci feltámadása Felcsúton kezdődött Szöllősi György szerint

Sörfőző Kornél / MTI / TSC
Sörfőző Kornél / MTI / TSC

Öregdiák-találkozót tartott szombaton a Puskás Akadémia, amelyről beszámolt a felcsúti klub honlapja is. A meghívott vendégek közül elsőként Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Puskás-ügyi nagykövet szólalt fel, aki a cikk szerint kiemelte, hogy „a magyar labdarúgás tetszhalott állapotból állt talpra, s ezt a feltámadást az indította el, hogy létrejött egy klub Magyarországon, amely komolyan vette, hogy Puskás Ferenc örökébe akar lépni”.

Ami itt, Felcsúton elkezdődött a kétezres években, abból lett mindaz, ami most már a honfitársaink százezreinek, sőt millióinak szerez nagy élményeket itthon és világszerte

– mondta Szöllősi, aki abban bízik, hogy az út folytatódik, és a magyar akadémiákról olyan játékosok érkeznek majd, akik tovább öregbítik a magyar labdarúgás hírnevét a világban.

Szöllősi György nemrég azzal került a hírekbe, hogy megtagadták az amerikai vízumkérelmét. A főszerkesztő – aki 2017-ben kapott diplomata-útlevelet – a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az Árpád-kupán. Azóta kiderült, hogy a külügyminisztérium eddig 12 milliót költött Szöllősi György Puskás-nagyköveti útjaira.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik