Magyar foci

Újra dolgozik a Herthától kirúgott magyar kapusedző

2021 áprilisában váratlan fordulatot vett Petry Zsolt karrierje: az évek óta Németországban dolgozó egykori válogatott kapust menesztette a Hertha. Az ok nem volt mindennapos, a berliniek kapusedzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kifejtette a véleményét Gulácsi Péter kiállásáról, amikor az RB Leipzig magyar válogatott kapusa csatlakozott a Család az család-kampányhoz.

A berlini klub akkor azzal indokolta mindezt, hogy kiáll a sokszínűség és a tolerancia mellett, ám ezeket az értékeket Petry megsértette.

Az ügy másfél évig húzódott, szakember beperelte a klubot, hogy végkielégítést kapjon, végül peren kívül sikerült megállapodnia a berliniekkel.

Ahogy a Csakfoci.hu kiszúrta, Petry most kapott ismét munkát szakmájában: miután a török Samsunspor október 10-én Markus Gisdolt nevezte ki edzőnek – aki 2009 és 2015 között ugyanúgy a Hoffenheim alkalmazásában állt, mint a magyar kapus – azonnal őt kérte fel egyik segítőjének.

A Samsunspor kicsit magára talált azóta, amíg Hüseyin Eroglu vezetésével 7 forduló alatt egy pontra volt képes, Gisdollal a legutóbbi három körben négy pontot szerzett – igaz, még így is csak az utolsó előtti helyen áll.

Olvasói sztorik