Magyar foci

„Hamászos robbantós” – kiabálták egy játékosnak az NB III-as bajnokin

Facebook / Kelen SC
Facebook / Kelen SC

Csornára látogatott a Kelen SC a labdarúgó NB III-ban, a vendégcsapat 2-1-es győzelmével véget ért találkozón pedig lecseréltette magát Remili Mohamed, akit rasszista bekiabálásokkal találtak meg a csornai nézők. Az algériai apa és magyar anya gyermekeként Algériában született, de hétéves korától kezdve Magyarországon élő játékos a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy hozzászokott már a válogatott szidásokhoz, de úgy gondolja, van egy határ, amit nem lehet átlépni.

„A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le.

Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón „migránsoznak”, „hamászos robbantósnak” neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést

– mondta a nyár óta a Kelen SC-t erősítő Remili, aki megjegyezte, hogy a magánéletben nincsenek ilyen gondjai, és tudja, hogy akik most támadták, az az elenyésző kisebbség, akik viszont hagosak és az elfogadhatatlan megnyilvánulásaikkal tönkreteszik a játékot.

A 38 éves Remili Mohamed Pápán debütált az NB I-ben, az Újpestben, Szolnokon, a Vasasban és Pakson is játszott az élvonalban. 218 NB I-es mérkőzése van, ezeken 36 gólt és 36 asszisztot jegyzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik