Magyar foci

Minifutball-világbajnokság: remek magyar start

minifoci.hu
minifoci.hu

Két győzelemmel kezdett a magyar válogatott az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában zajló minifutball-világbajnokságon. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Nagy Lajos kapitány együttese pénteken 1-0-ra verte Portugáliát a H csoport első fordulójában, méghozzá a csapatkapitány Barabás Miklós találatával. Vasárnap Líbia következett, és Lovász Bence 23. percben, és és Kiss Gábor hajrában, az 50. percben lőtt góljának köszönhetően második csoportellenfelünket is sikerült 2-1-re legyőzni.

A válogatott kedden magyar idő szerint 19.15 órától Szerbia ellen zárja a vb-csoportkört.

Az Országos Minif-Futball Szövetség (OMFSZ) leírása szerint a Magyarországon közismert 5+1-es játékrendszerű kispályás labdarúgás már évekkel ezelőtt elvált az UEFA és FIFA által preferált futsaltól. 2007-ben egy Németországban összeállt társaság alapította meg a kispályás labdarúgás először európai, majd 2013-ban világ szövetségi rendszerét. Innentől kezdve ez a kifejezetten amatőröknek deklarált sport világ (World Minifootball Federation), illetve európai szövetséget kapott (European Minifootball Federation).

Minifoci-világbajnokság, H-csoport

Magyarország-Líbia 2-1 (1-0)
Helyszín: Ras al Khaima, csoportkör, 2. forduló, október 29.
Gólszerzők: Lovász (23.), Kiss (50.), ill. Bilal Mohammed (40.)

 

Az első fordulóban: 
Magyarország-Portugália 1-0 (0-0)
Gólszerző: Barabás (46.)

 

A magyar válogatott további vb-csoportmérkőzése (magyar idő szerint):
Október 31.: 19.15: Magyarország-Szerbia

 

A magyar minifutball-válogatott 13 fős vb-kerete:

Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence

Olvasói sztorik