Magyar foci

Hiába reménykedett Sallai, nem úszta meg az izomszakadást

Stefanos Kyriazis / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Stefanos Kyriazis / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az SC Freiburg szombati közlése szerint a következő hetekben nem állhat a csapat rendelkezésére Sallai Roland, aki csütörtökön a labdarúgó Európa Liga topolyai mérkőzésén sérült meg. Édesapja, Sallai Tibor szerint három hét kihagyással lehet számolni.

A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára a vendégeknél Topolyán, de csak bő húsz percet játszott. Egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon a kapu mellé fejelt, majd túlfutott az alapvonalon és a bal combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni

Ő maga a német csapat 3-1-es győzelmével zárult találkozó után az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, reméli, hogy nem túl súlyos a sérülése.

Edzője, Christian Streich is izomsérülésről beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a csapatorvosra hivatkozva és négyhetes kihagyást prognosztizált.

A klub szombaton a Facebook-oldalán közölte, hogy izomszakadás történt, és a következő hetekben nem léphet pályára Sallai.

Sallai Tibor az M1-nek azt mondta, hogy a sérülés „három hét kiesést jelent körülbelül, ami veszélyezteti a válogatott szereplést is”.

„A profi világban sajnos ez előfordul. Mondjuk, Roland már annyira megerősödött, hogy ezt tudja kezelni. Biztos vagyok benne, hogy azért kellemetlenül érintette ez a sérülés, mert jó formában volt, és van” – mondta, hozzátéve: biztos benne, hogy fiát lelkileg is kicsit zavarja a sérülés, mert szereti ezt a sportot és imád játszani.

A magyar válogatott – amely a G csoportban az élen áll az Európa-bajnoki selejtezőben – legközelebb november 16-án lép pályára a bolgárok ellen Szófiában, majd 19-én zárja a sorozatot itthon a montenegróiakkal szemben. A két meccsen egy pontot kell szereznie a magyar csapatnak, hogy kijusson az Eb-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik