Magyar foci

Fradi-edző: Vannak sérültjeink, de nem sírunk, harcolunk tovább

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Dejan Stankovic edző gratulált játékosainak, Dibusz Dénes szerint direkt nem akartak intenzív futballt játszani, míg Botka Endre sajnálta, hogy csak egy félidőn át harcolhatott Joseph Paintsillel .

„A mérkőzést látva sem panaszkodhatunk, teljesen korrekt eredményt értünk el” – jelentette ki Dibusz Dénes az M4 Sport kamerája előtt.

„Kevésbé intenzív játékot akartunk játszani, a vasárnapi meccs is sokat kivett belőlünk. Próbáltunk kicsit kevesebbet letámadni, hogy jobban bírjuk a végét. Ezúttal nem volt érezhető az, ami Firenzében, hogy a 65. perc környékén elfogytunk. Tartottuk a ritmust, voltak lehetőségeink, ha egy-egy kontrát végigviszünk, szebb eredmény is lehetett volna.

Stabil volt a játékunk, hoztuk, amit az edzőnk kért tőlünk. Egy ilyen ellenféllel szemben ez korrekt eredmény, jó kiindulási pont a visszavágó előtt.

Botka Endre úgy fogalmazott, bár már volt egy sárga lapja az egykori csapattárssal, Joseph Paintsillel szemben azt érezte, tudta volna kezelni a helyzetet, azaz nem biztos, hogy le kellett volna cserélni a félidőben.

„De nyilván a csere volt a legbiztonságosabb” – állapította meg.

„Paintsillel néha szoktunk Instagramon beszélgetni, nagyon kedvelem őt, jó gyerek. Persze, nem szereti, ha odarugdosnak neki. Sajnálom, hogy nem tudtuk folytatni a párharcot. Így három forduló után már okosabban vagyunk, most többet vártam az ellenféltől. Jól lezártuk a széleket, meg tudtuk akadályozni azokat a támadásvezetéseket, ami a specialitásuk.”

Dejan Stankovic edző csak azt hangsúlyozta, erős ellenféllel szemben nehéz mérkőzést játszott a csapat.

„Köszönöm a szurkolóknak, hogy tartották bennünk a lelket. Voltak lehetőségeink, de a meccs előtt mondtam, ha nyerünk, az mindig öröm.

Nem ez volt a legerősebb Ferencváros, vannak sérültjeink, de nem sírunk, harcolunk tovább. Gratulálok a játékosaimnak.

Kapcsolódó
Nem bírt egymással, veretlen maradt a Fradi és a Genk
Pedig kapufáig mindkét csapat eljutott a Konferencia Liga-rangadón.
Olvasói sztorik